Nyårslöfte - Vecka 17

Fortsätter på ett försök till nyttiga frukostar (visserligen åt jag detta till middag idag, men ändå) och det blev kesoplättar!
 
250 g keso
1 msk fiberhusk
2 ägg
Smör att steka i
 
* Blanda ihop ingredienserna och låt stå och svälla i ca 5 minuter.
* Hetta upp stekpannan med smöret i.
* Sänk värmen till medel och häll i hälften av smeten.
* Stek i ca 5-10 min, vänd och stek 2 min på andra sidan.
 
Riktigt gott och mättande! Blir nog en favorit det där :)

Söndagsinlägg

Sista dagen hemma, innan man far hem igen. Älskar att man har flera hemma! Har iallafall haft en helt underbar helg här hemma, även om jag är sjukt trött just nu! Jobbat två dagar, hunnit med loppis, träffa en och annan vän, lagat mat, blivit spådd i tarot-kort (sjukt coolt!) och träffat några barnbarn! Har dessutom varit på 30-års-middag, härligt att träffa brudarna igen och att bli bjuden på god mat! :)
Har faktiskt hunnit plugga lite oxå, kanske inte mycket, men det får jag väll sota för i veckan då tenta-veckan har kommit flygandes.. -.-
Förutom allt detta så träffade jag på tröskel nr.2 nyss. Knäckte till samma tå men på ett helt annat sätt, så just nu känner jag mej ännu en gång som ett növel! Men som sagt, imorgon blir det staden och kryckorna ska med! C ya.

Nyårslöfte - Vecka 17

Hemgjorda hamburgare!

Köttfärs, ett ägg och en jävla massa salt och peppar. Blandas till en sjukt slät smet och sen pressas dom till snygga hamburgare (lärde mej pressen då det var två hamburgare kvar), steka och sen äta med pommes eller bröd!

Middagsgästerna verkade nöjda :)


:)

 
En till bild på fina lilltjejen! Självklart är hon inte mitt barnbarn, utan mitt brorsbarn. Små små fel kan smyga sej in ibland!
Har även kommit på lite fler saker som hände i helgen och jag blir så jävla glad på mej själv. två wake-up-calls, så jävla kung!
Detta är en bra fredag!
 
 

hej där!

 
Igår var vi ett gäng som var på bio, Iron Man 3. Var så himla emot att se den, men Jossan bokstavligen lurade med mej och mot alla odds så skulle jag vilja se ettan och tvåan. Jag vill oxå ha en sån där grej, vet inte vad det kallas, men typ ja, ni fattar? Tycker det skulle vara lite coolt! Så jag tyckte filmen var bra, kan vara mycket för att det var 3D, även om jag blev lite rädd emellanåt, haha. 
Innan jag fick skjuts enda hem till Östavall så blev det en glass på McDonalds, så hiiiiimla gott! Johan är så snäll att han skjutsade mej enda till mammas dörr och jag somnade mellan 1 och 2 inatt. Inte alls så där jättepigg då jag klev upp halv 7 imorse. Men väl på jobbet så var det riktigt kul att vara tillbaka! Sjukt mobbad för att jag är ett növel och haltar, men alltid glädjer det någon (många)! Sen blev jag bortskämd med middag hos farmor, sjukt gott! Lax-gratäng typ med potatis och hembakat bröd med äpplekaka till efterrätt! :D Sen var jag och kramade på pappa lite, han åker ju bort igen imorgon så jag måste ju passa på ;) Sen en sväng till största brorsan, snusade på minsta barnbarnet (hon på bilden) och pussade lite på hästen. Visserligen med två staket emellan, men ändå :P 
Nu myser jag och mamma (framför en varsin dator) med kalddkaka och jordgubbar! Riktigt härligt med lyx då man kommer hem :D Imorgon blir det jobb igen, tycker det är riktigt kul även om jag känner att man inte är van att vara på hugget 9 timmar i rad!
Resten av helgen lär flyga förbi med en jävla fart, men mamma ska visa mej lite yoga och mindfulness för att vi ska slappna av! :) Woop Woop!

Vårforum :)

 
 
Har haft en superduperfin helg i fina Vemdalen! Härliga människor, god dricka och skratt så att det räcker till hur länge som helst! Man är så glad efter en sån här helg! :D 
Nackdelen.. Hmm, ja.. Det är att jag har ett brott på en tå (läkaren ringde för tio minuter sen), vilket jag skapade i fredags då jag skulle hämta en pingisboll och kutade in i tröskeln :P Kutat runt över hela stan idag, vilket resulterar att det gör sjukt ont idag. Men men, det som inte dödar det härdar!
 
Annars? Skriver rapport hela veckan, sen hem och jobba lite (som jag längtat!) och träffa vänner! :)
 

Idag kan man säga att imorgon åker vi!

Tog sovmorgon imorse, för att jag ska klara av att vara uppe länge ikväll och på så sätt vänja kroppen vid helgens bravader! :D
Är så rastlös idag! Packningen är nästan klar, alkoholen är inhandlad, maten ska handlas ikväll och allt annat ska göras imorgon! Då vi dessutom troligen blir ledig! Yey :D

Ohoooo! Denna helg som vi väntat på så länge är äntligen här! :D

Utöver det så är jag snart klar med vårstädningen, såååå skönt! Trodde aldrig jag skulle vara en människa som vårstädar, men egentligen kallar jag det då det säkert i vanliga människors ögon är en vanlig städning. Men fint blev det och Jossan såg stor skillnad på i förrgår och igår då hon steg in i lägenheten! (Y)

Men nu ska här städas, spela musik och peppa! Vi ses väll på forum? ;D


Nyårslöfte - Vecka 16

Den här veckan hade jag fokus på frukost. Vill ha något nyttigt och gott, helst lättlagat!

Denna rätt är allt. Mättande? Ja, det får vi se då jag nyss har ätit 3 stycken + 1 ägg :) Dom ger inte den där övermätta känslan, men det kan nog fungera ändå!

Oopsies
6-8 st

3 ägg
100g Philadelphiaost, original (fast jag hade vitlök och det gick bra det med)
En nypa salt
Om man vill:
1/2 msk fiberhusk
1/2 tsk bakpulver

* vispa äggvitor plus salt till en hård smet. Man ska kunna vända skålen upp och ner utan att innehållet åker ur.
* vispa gulorna och osten till en jämn smet. Här kan man tillsätta bakpulver och fiberhusk om man vill.
* vänd ner vitorna i äggulesmeten, försiktigt för att bevara bubblorna.
* klicka ut 6-8 delar på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter i 150 grader.

Lycka till!


yepp..

 
|
|
|
|
|
V
 

.

Var förkyld dec-feb, alltså tre månader. Nu är det dax igen. Var frisk i 5-6 veckor. Härliga veckor! Nu har jag en vecka på mej att bli frisk innan det är älskade vårforum. Förbjuder mej själv från allt som skulle kunna göra mej mer sjuk. Inget gym, inget ansträngande och inget annat dåligt. En jävla massa frukt, vatten, grönsaker.. och vila! 
 

Ingen friskis

 
Tränade i måndags även fast kroppen sa att jag inte borde. Tisdagen vaknade jag med halsont och jag kan ha dragit på mej en lite feber... Men annars mår jag bra! Gillar workshopsen på skolan där vi i grupp diskuterar uppgifter och jag lär mej mer på det än annat. Imorgon ska jag upp och plugga mera innan vi ska på skolan för andra och sista workshopen. Nästa vecka börjar labb och det ska bli spännande! Sen imorgon börjar nedräkningen på riktigt, EN VECKA KVAR TILL VEMDALEN! :D
 
Nu ikväll blir det lite prison och greys, sen sova skönhetssömnen!

Nyårslöfte - Vecka 15

 

Fullkornspasta med räkor och avokado

Denna rätt kan serveras varm eller kall.

4 personer

Ingredienser

 
300 g fullkornspasta
3 st avokado
1 dl creme fraiche
1 msk pressad citron
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 msk gräslök

Tillbehör:

Skalade räkor, 400 g



Tillagning

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola den kall.
2. Skala, kärna ur och gröp ur avokadon. Mixa den med minifraiche, citronsaft, salt och peppar.
3. Värm upp pastan tillsammans med avokadocreme och gräslök i en kastrull. Servera i djupa tallrikar tillsammans med räkor.

Ca 520 kcal per portion, 17 g fett, 35 g protein, 56 g kolhydrater

 

--- 

 

Övrigt: Gott blev det, väldigt lättlagat. Mogna avokado är en förutsättning. Mäter inte upp saker, utan jag höftar det mesta, går bra även det!

Och eftersom jag inte har en stor kastrull (har inte plats med en i mitt gulliga kök) så blandade jag bara ihop den varma pastan med röran och det gick bra det med!

Får se imorgon om det är lika gott dagen efter, håll tummarna!

 

Note to self: Det tar långt tid att skala räkor, lättare med färdigskalade även om det är så att dom inte ger samma smak. Koka inte spaghettin i en för liten kastrull, blir sjukt mycket mer städning på det viset. 

 


"Hälsokoll" via Svenska Hälsocampen och Fristilen :)

Idag var jag på en "hälsokoll", på Camp Södergren som ligger uppe vid vattentornet här i Östersund. Det var genom Svenska Hälsocampen som dom är här och eftersom jag har problem med mina knän plus att jag har gjort illa ryggen i början av veckan bokade jag in mej på ett besök efter att ha pratat lite med Mathias på träningen i fredags :) Fick låna Sussis bil och är väldigt tacksam över det då jag slapp gå hela vägen dit. Väl där så var alla så trevliga och välkomnande! Fick två killar som skulle hjälpa mej, hur snälla som helst. Frågade lite frågor, böjde lite leder, kollade rörlighet m.m. Slutade med att dom knäckte min rygg lite, knådade så att min smärta skulle släppa och jag fick instuktioner för mina knän. Just nu är jag lite öm och fryser, men annars känns det rätt bra :) Imorgon blir det upp tidigt för en morgonpromenad med Jossan, sen plugg och föreläsning innan jag avslutar dagen med träning! 
 

Nyårslöfte - Vecka 14

Chorizo-korv
Crème fraîche
Röd pesto
Makaroner
Basilika (hoppade detta då affären inte hade det hemma)
Vitlöks-freaket la dit lite vitlökskrydda oxå :)

Skär korven och stek den. Koka makaroner. Blanda sen allt och servera!
Mums!

Tackar Anette för detta tips!


Nöjd tjej!

Det kanske inte är så snabb fart eller något, men jag är så jävla nöjd! Andra turen för i år! Knäna känns så jävla bra och magen klarade sej förvånansvärt bra! Enda negativa var en del av ryggen, men den får räta till sej imorgon då jag lovat mej själv en vilodag! :D


Älskade djur!

En fin helg har vi nu lagt bakom oss! Om det alltid kunde vara så här bra skulle jag aldrig klaga! Fint väder, ledighet, fina vänner, fina djur och lite fin alkohol! :)

Nu är jag tillbaka till stan och har hunnit med första springturen sen i somras, kändes så bra i nya springbyxor och springa-snabbt-skorna! Nu måste jag få i mej massa vatten så jag får bort huvudvärken! :)
Imorgon är det en ny kurs som startar, näst sista innan ett efterlängtat sommarlov! :)
Nu blir det mina två nya beroenden; Candy Crush och Prison Break :D


RSS 2.0