A monkey needs to dance and so do you

 
Igår träffade jag fina Jenny och vi hade en gigantisk svullkväll, som ni kanske ser. Men mysigt hade vi och jag blev hyper av allt godis och sjukt vad skoj det är att se på tv! Men sjukt vad rädd jag blir för vissa program.. Haha. Men som sagt, vi hade en mysig kväll och vi var lätt förtjänt att äta massa godis eftersom båda hade jobbat till 19! :)
 
Annars har jag, alias hängselbyxan, det ganska bra. Jag har fått iväg massa saker på jobbet och jag tror att jag kan lämna jobbet med någorlunda gott samvete idag. Lite ångest har man alltid för att lämna allt ett år till.. :/
 
Var till farmor på lunchen också och pratade lite med henne, blev bjuden på fika och allmänt bara myste :)
 
I helgen har jag faktiskt inga spikade planer, jag trodde det, men just nu vet jag inte riktigt. Men det är iallafall jaktmöte imorgon och på måndag börjar en vecka med sjukt tidiga mornar, massa friskluft och förhoppningsvis en och annan älg!
 
 
 
 

Word.

 
Jag träffar dagligen människor som jag är sjukt tacksam över att ha i mitt liv. Ni förgyller min vardag och ni för fram mina starka sidor. Tack för att ni finns! <3
Och ni fina människor som är några för många mil ifrån mej, jag saknar er och jag hoppas att vi ses snart eller att jag iallafall kommer höra eran röst! <3
 

Nyårslöfte - Vecka 35

Laxburgare med limeaioli
 

Blev gott! Men aiolin vet jag inte om jag gillade riktigt 100%. God smak, men väldigt lös, men har aldrig ätit det innan, så det kanske ska vara så ;)
 
 
Hur man går tillväga:
1. Lägg laxen, lök, äggula, grädden, salt och peppar i en matberedare och mixa allt till en slät färs. 
2. Forma bollar (jag fick till 8 st, receptet sa 4..), platta till dem och vänd dem i ströbröd innan du steker dom i rikligt(!?) med smör i 4-5 minuter på varje sida (behövs inte så länge, ha koll bara så dom inte blir torra). 
 
Till aioli:
Blanda äggulan med oljan, vispa i lite i taget och vispa hårt och lite våldsamt. Tillsätt limesaft och vitlök plus salt och peppar efter behag. Klart!
 
Servera med sallad som jag gjorde eller med goda bröd till, mums!
 
 

Hissa eller dissa?

 
Onsdag.
 
Trött tjej, men nu kör vi!
 
(kan inte bestämma mej om ifall jag gillar låten 100% eller inte)
 
 
 
 
 
 
 
 

Tävla med Drutten och Plutten!

Ta chansen att tävla och vinna den härliga boken Drutten och Plutten! :)
 
Handlar om två tokiga hästar och är skriven av två härliga Ångetjejer, Anna Hansson och Jennie Elverstig!
 
Tävla här; http://ladythirty.blogg.se/2013/august/tavling-drutten-och-plutten-2.html
 
 
Bildkälla; ladythirty.blogg.se

Soliga söndag!

 
Så här söt är Varga på kvällen när hon ska sova, hon förstår inte varför inte jag bara kan lägga mej oxå.. :)
 
 
Idag var jag och min "lillebror" uppe med tuppen, ut i skogen och kika efter björn och älg, man måste ju värma upp lite ;) HIttade dessa ägg och sen lite färsk älgbajs och massa blåbär!
 
 
Finväder! Och det blev väldigt varmt med mina nya tjocka jaktstrumpor och långkalsonger..
 
 
Min fina bror funderade på vart lilla vovven var!
 
 
Varga hade ingen hemlängtan, men var väldigt glad att få skutta runt lös i ett par timmar! :)
 
 
Glad hund i bilen!
 
 
När jag var hemma tog jag ut båda hundarna på en varsin promenad och sen var det dax för min bleka hud att bli lite färgad! (y)
 
Var även och hälsade på min andra bror och fick lite tips inför jakten! En vecka kvar nu! Woooop!
 
 
Avslutade kvällen med lite bio med mamma! Spelar ingen roll att filmen fått dålig kritik i tidningar, satan vad bra den är! Så fint att man lyfter fram dessa fina människor och visar upp att det inte är lätt att vika från det som vi så fint kallar det normala. Jättefin film! Även om jag inte gillar Per Moberg.......
 
Nu ska jag gå och sova med fina vovven som jag troligen får låna tills på tisdag! :D 
 

Ett helt vanligt inlägg

 
Fina Sako kom och hälsade på med Josse och Tessan i söndags! Så härligt att ha mina pinglor hos mej någon timme! Hoppas att vi någon gång i framtiden bor lite närmare varandra, så man kan ses utan längre resor och planeringar! :) <3
 
 
Jag är helt kär i mitt halsband som jag fått av min fina vän! :*
 
 
Och det var alldeles för lång tid sen ni fick se mitt nylle i en egobild, så varsågod! 
 
He he 
 
 
----------------------------------------------------------------------------
 
Annars jobbar jag väll dagarna i enda (tom idag, lördag), jag försöker att hinna med saker på kvällarna, jag försöker att träffa alla fina människor innan jag åter igen ska bege mej till Östersund för ännu ett skolår, bus och kanske lite plugg med andra fina människor! :)
 
Den här veckan har jag hunnit med att träffa några fina själar! Johan har kommit och sagt hej, kollat på finalen av True Blood med Magnus, ätit middag med mamma och moster o:co, fiskat med pappa och Blongen, skjutit in bössan med minsta brodern (har pratat i telefon med den äldre), haft filmmys med Jossan, hälsat på Anna och lilla Albin, hälsat på hos Sofia och busat med Agnes, kollat på när Jenny tävlat, haft lunchdejt med Linda och sen har jag fyndat fiskespö och en ny träningsjacka! (Om jag har glömt någon, gör en shoutout) WoopWoop! 
 
Utöver detta har jag varit ute med mina fina djur, har pappas Varga som sällskap under helgen och imorgon ska jag och "lillebror" ut i skogen och se om vi kan få se några djur! :)
 
Behöver jag ens nämna att allt det här har gett mej grymt med energi? 
 
Puss puss
 

Ljungarocken 2013

Hej hej!
 
En hel vecka har gått sen finalen på Ljungarocken var! Jag har som vanligt varit överallt och ingenstans, men så här på en lördagkväll (då alla andra är ute och festar eller liknande) passar jag på att sätta mej ner framför datorn med några kinderägg och sammanfatta förra helgen! :)
 
Helgen blev hur bra som helst! Man kanske inte var piggaste människan när man dagen efter vaknade upp på en soffa efter en efterfest, men man överlevde helgen och jag hade verkligen jättekul! Härligt folk, gott dricka och en bra festival! Även fast det kommer ta lång tid innan jag festar på endast cider igen.. 
 
Tack Ljungaverk för en bra festival! Näsya gång vi ses på riktigt blir väll om två år igen? ;)
 
 
 
Inträdesbandet! Ryktet säger att det var inne ca 4000 pers per kväll! (y)
 
 
Takida var helt grymma på lördagen och publiken levererade också!
 
 
Jag och Josse dissade Kristet lite och lekte först lite i lekparken innan vi parkerade oss utanför förfesten och kikade på regnbågen ;P
 
 
D-A-D --- Helt magiskt!
 
 
Takida tackade för sej och tackade alla som var där! Stiftelsen levererade dom med, men eftersom min telefon förtillfället var bortglömd då så finns det inga bilder, men sjöng gjorde man hela helgen och halsen mådde som ett ihopskrumpnat äpple dagen efter.. Men vad gör det? ;) Tack alla för en fantastisk helg!
 
 

Nyårslöfte - Vecka 34

Denna vecka blev det gurksoppa med dill! Låter skumt, men det var gott! (om jag inte hade tagit så mycket "fin" chili att toppa soppan med..) Sen att jag och min älskade matberedare hade en dust till är en helt annan femma, men huvudsaken slutresultatet blev bra! (y) :) 
 
Recept - 4 portioner
 
2 stora gurkor
5 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 dl grekisk yoghurt (jag hade laktosfri turkisk, fungerade lika bra)
2 pressade vitlöksklyftor (jag tar alltid en extra, älska vitlök!)
1½ dl hackad dill (jag tog drygt ett paket fryst dill)
Flingsalt
Nymald vitpeppar
 
Till servering:
En bit gurka
½-1 röd chilifrukt (jag hade fryst chili)
cirka 100 g cocktailtomater (jag tog en vanlig till två portioner)
 
Hur man går tillväga:
1) Skala gurkorna, dela dem och ta bort kärnorna (glömmer man det gör det inget). Spara en bit gurka till garnering.
2) Skär resten av gurkan i delar och mixa det med resten av ingredienserna (utom peppar och salt som ni smakar av med efter mixandet). Ställ soppan i kylen, minst ett par timmar för att den ska bli riktigt kall. 
3) Skär den sparade gurkan, chilifrukten/chili och tomater, toppa soppan med grönsakerna och servera!
 
Lycka till! 
 
 

Kvällens aktivitet!

Med pappa och Blongen :)

Kommer dessutom ha en "vakthund" hos mej hela helgen, woop woop!


.

 
 

Woop Woop!

Hello hello!
 
I helgen är det den trevliga helgen vecka trettiotre som ska förgyllas med en festival vid namn Ljungarocken. Vi kommer vara ett galant gäng och mest fantastiskt är att mina "josefinisar" kommer hem! Den ena idag och den andra imorgon, vem är då gladare än jag? INGEN! 
 
Igår blev det ett glas likör eller två, tackar Eskil för det eleganta och excellenta tipset! En likör som är stark i den första smaken, i den andra och slutgiltiga smaken känns det som om man har en Anthon Berg (chokladen med marcipan i för den ovetande) i munnen. Mums!
 
 
 
Utöver det har jag semester idag, eller jag är ledig, men jag väljer att se det som en minisemester, he he. Är pigg och kliver upp kl 7 utan klocka då, ibland undrar man om huvudet har något fel (men det har det inte, hoho). Ska iväg till min "lillebror" snart och få hjälp att fixa bilen! Vad skulle man göra utan sina bröder? 
 
 
 
 
Exempel på hur mina larm kan se ut på morgonen, beroende på vilket humör jag är när jag går och lägger mej och när jag ska kliva upp på morgonen! Och självklart vilken tid jag lägger mej på kvällen.. ;P
 
Och kom ihåg att testa gröten jag gjorde som nyårslöfte vecka 28, supergod! Första gången jag testade med kardemumma i, tog såklart lite för mycket, men gröten är en favorit! Känns nyttigt och som en bra start på dagen!
 
Woop Woop!
 
Sen så kan jag säga att det var typ kallt ute imorse, typ frost på bilen och jag klev upp kl 7, vart tog min älskade sommar vägen? Och sen såg jag att det skulle regna hela kvällen och natten. Sorg i mitt hjärta!
 
Men jag struntar i allt sånt och ser fram emot fina vänner, ett stänk alkohol och sen att jag ska få se D-A-D ikväll! Wooop Woooop! :D
 
Ses på Ljungarocken! 
 

:)

 Blev bjuden på dop i Selånger för lilla Leon och lilla Thias :)
Ovan blir Leon döpt och nedan är Thias med mamma, pappa och gudfar.  Bilderna är inte av bästa kvalité och eftersom jag inte kan med mitt program på datorn kan jag inte beskära dom.. Men dopet var jättefint och jag är jätteglad att jag fick vara med! :)
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Utöver det har det hänt massor dessa veckor. Tack vare det kommer jag inte att vara lika aktiv på sociala medier längre, inte som det känns nu iallafall. Jag kommer självklart att kolla facebook, instagram osv men inte lägga upp som innan. Varför vet jag egentligen inte och det spelar inte någon roll heller. Bloggen kommer att leva kvar, framförallt för mitt nyårslöftes skull, men även för att jag vill dela med mej av mina bilder jag knäpper. Däremot ska jag försöka koppla lös den från facebook, så dom som vill följa min blogg får göra det utan påminnelser från facebook.
 
Sen så går mitt nyttiga liv i botten, mitt jobbliv går bra, tror även mitt sociala liv går bra. Hundarna mår bra, jag mår bra, mina blommor mår nog sådär, glömmer dom ganska ofta.. 
 
Ikväll ska jag försöka plåga mej igenom sista bingon i Byberget. Man måste liksom gå på den.. Det värsta är att den bingon alltid har känts som ett avslut på sommaren och jag vill inte det.. :/ Men ska få åka med Jennie och Madde och deras ihållande fyllande av bingorutor är alltid underhållande! :)
Angående hösten så vill och vill inte tillbaka till min minilägenhet i stan, gillar mitt stora hus hemma. Gillar friheten här hemma, flänget och att man är ledig när man går ifrån jobbet. Men det tar väl två veckor i skolan innan man är van vid det också, så egentligen är det inge synd om mej. Sen får jag ju träffa vännerna i stan igen så! :) Och jag har en hel vecka med jakt att se fram emot innan :D
 
 
 
 
Fina Ezno i Råsjö :)
 
Söta Frasse, Ronjas katt som hon är så stolt över :)
 
 
Dammen en kall men fin morgon förra veckan då jag jobbade knas-tider :)
 
 
 

Nyårslöfte - Vecka 32 & 33

Hej hej!
 
Igår åkte jag upp till Råsjö för middag med min mamma, Kjell och moster :) Jag fixade potatissallad och efterrätt! Ritkigt gott, recept kommer nedan :) Sture kom senare på kvällskvisten medan vi plockade hallon och även han fick smaka på efterrätten :)
 
Potatissallad (Räcker lätt till 6-8 pers)
 
16 medelstora potatisar
5 dl gräddfil
5 dl creme fraiche lätt
hackad gräslök
hackad purjölök (jag tog persilja och basilika)
1 st röd lök
1 tsk vitlökspeppar (jag tog lite vitlök och lite peppar)
1 knivsudd salt (jag hade nog en stor kniv, det kallas efter behag!)
 
Jag blandade ihop alla ingredienser utom potatisarna och lät det stå över dagen, sen blandade vi i potatisarna och lät det stå en timme. Det går lika bra att blanda ihop allt och låta stå en timme! :)
 
Källa: kokaihop.se (mobilapp)
 
 
Mörk chokladmousse med hallon (4 portioner)
 
3 ägg
300 g hallon (vi hade 200 g frysta och 100 g nyplockade)
1 msk honung
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
 
1. Separera äggulorna och äggvitorna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda gulorna med 200 g av hallonen och honungen.
2. Smält 150 g av chokladen i ett vattenbad och häll den smälta chokladen över hallonsmeten.
3. Vänd ner äggvitorna i chokladblandningen. Vispa grädden och blanda ner hälften i chokladmoussen.
4. Fördela i fyra skålar (jag tog fem, eftersom vi var fem) och ställ kallt i minst två timmar innan servering. Häcka resten av chokladen. Toppa mousset med choklad-hacket, hallon och vispgrädde.
 
För en extra utmaning så kan man vispa äggvitorna och grädden för hand! Jag har ingen elvisp där jag bor nu och när jag ringde min mamma så sa hon att det inte går att vispa äggvitor hårt för hand.. Det blev en utmaning och resultatet blir att det visst går! 
 
Källa: Expressens söndagsbilaga.
 
 
Bild 1. Hur potatissalladen ser ut innan jag rörde ihop röran, alltså utan potatis.
Bild 2. Färdigt med gott kött och lyxig sallad!
Bild 3. Innan toppingen på mousset kom på, serverade i riktigt snygga whiskeyglas.
Bild 4. Serverat och klart!
 
Enkelt, gott och uppskattat!
 

RSS 2.0