Hej hej!

Trodde helt seriöst inte att det var möjligt att vara så här trött.. Men som sagt, igår var hur mysigt som helst! Idag har jag jobbat sista dagen för detta år, ätit hos mamma och sen var det glashalsbandsgörning på schemat hos farmor! Jag lät kreativiteten flöda och detta var det som kom fram, knäpper en bild efter bränning och visar hur det ser ut då! Nu ska jag sova, klockan är 22, jag är trött som ett as och planerar att sova till åtminstonde till 10 imorgon.. Den ni! :)
 
 

"Lilla nyårsafton"

Igår red jag och Josse ut på morgonen, sen hem och gjorde ansiktsmask! På kvällen kom Tessan och vi hade en tokmysig myskväll (jag kallar det lilla nyårsafton) med god middag, panacotta till efterrätt och sen ost, kex, vindruvor, mango och vin! :) Sån där lyx som man får ha på en söndag då man inte ses så ofta som man egentligen vill! Sen har jag haft en sovande hund på mina ben inatt och det gjorde inte det hela sämre! <3
 
 

Nyårsinlägget 2013

2013 har varit ett år fyllt med glädje, tårar och erfarenhet.
 
Jag har bland annat hunnit med att;
* Fira in det nya året hos Elin o´co, där blev det badtunna och massa bus med skapanden av minnen!
* Besökt Vemdalen x 3. Helt fantastiska gånger med olika människor och upplevelser. Skiiweek, v6 och vårforum!
* Bryta mitt första ben på kroppen, en tå. I Vemdalen, på en tröskel som var stor som ett hus. 
* Fira en fantastisk långfredag på isen med härliga människor!
* Tillbringa timmar med fina djur som jag har runt om mej i min närhet hela tiden. Framförallt mina egna djur, men även de mina vänner och bekanta har!
* Fått höra att jag är bäst och kan allt av Hampus. Han ångrade det sekunden senare, men han kommer ihåg att han sa det och jag vet att han menar det ;)
* Tillbringa en fin semester på Bästkusten med min fina vän Josse, hennes fina hund och släkt!
* Skjuta min första älg! 
* Åka till grannlandet och hälsa på Anna, Petter, Pigge och bebismagen!
* Träffat otroligt många vänner och deras familjer!
* Åkt slalom!
* Blivit spådd
* Fått reda på att min älskade häst som jag hade när jag var yngre fortfarande lever och frodas! Tack Jennie igen!
* Haft ett till julmys med Anette o´co!
* Blivit kär och kommit över det
* Varit på ett antal mysiga fester, vilda fester och urspårade fester!
* Varit på konserter och festivaler!
* Jobbat
* Bråkat
* Nätdejtat
* Pluggat och klarat tentor
* Haft motgångar och sen kickat dom i rumpan
* Skaffat mej trasiga knän
* Fixat mitt nyårslöfte som den kung man är! http://littlepuh.blogg.se/category/mat-nyarslofte.html
* Känt mej som en muffins
* Hoppas upp på hästryggen ett par gånger och jag tror jag har hittat tillbaka till njutningen med det.
 
Som ni ser har jag hunnit med en hel del i år och säkert har jag missat många händelser som är stora och har påverkat mej. Men minnet/bör/ska kan inte vara på topp så här en lördagskväll.. :) Ni kan kika tillbaka på dom på bloggen, finns inlägg om både ditten och datten. Men som ni ser i listan, så har jag mest tagit upp positiva saker eller saker som har löst sej (förutom knäna), men det betyder inte att året helt och hållet har varit lätt. Jag har många gånger slitit mitt hår, hatat det jag gör, ifrågasatt det jag gör och varit långt ner i en grop som jag undrar vem som har grävt. Jag har även själv hjälpt till att gräva den. Jag har gråtit mej till sömns, även om det verkligen inte är många gånger och jag har gått in i en stenvägg som jag även då undrar vem som har byggt. Motgångar i massor, ofta små motgångar på samma gång som tillsammans bildar ett massivt berg. Men har ni tänkt på hur skönt det är då man har tagit sej över det berget och kommit ner på andra sidan? Ungefär som jag gör nu. Jag kollar tillbaka på året som gått, jag ser att jag har blivit sårad och ja, det känns fortfarande, men jag vet hur jag har gjort mot andra nu. Jag ser att jag har slitit som ett djur bitvis, medan jag andra stunder har tagit det lugnt och försökt njuta av livet. Jag ser att jag har lärt mej massor, att jag har klarat av saker och att jag faktiskt har levt, även om jag sällan tycker att jag gör det. Jag har gjort saker som jag vill, jag är inte bara mellan olika saker, utan jag gör faktiskt saker. Vilket just nu känns bra! Jag har haft ett fantastiskt år, på många olika sätt! 
 
Jag har nu tre dagar kvar på detta år. Tre dagar fyllda med jobb, hundar, hästar, familj och vänner. Sen kommer det stundande nyåret som faktiskt är oplanerat och sen kommer ett helt nytt år! Ett nytt, nästintill blankt nytt år kommer rakt emot oss i en väldig fart! 
 
Så nu nedan kommer det komma en bildbomd från året som gått och jag hoppas ni har njutit och kämpat lika mycket som jag har gjort! Nu blickar vi framåt! Gott nytt år alla fina människor där ute!
 
 
 
 

Detta med nyårslöfte.

Eftersom mitt nyårslöfte i år var helt fantastiskt eftersom det gjorde att jag lärde mig något nytt och för att jag numer känner mej säkrare på allt som har med kök och mat att göra, är det svårt att komma på ett vettigt nyårslöfte för 2014. 
Det jag vet är att jag måste börja säga nej då jag inte vill, kan eller orkar göra något. Gick på en bra nit i somras, som jag dessutom inte får någon cred för, så jag vet att jag verkligen måste. Men jag vet dessutom att jag har svårt för det. Samtidigt som jag ofta säger nej till sånt jag egentligen vill för att jag inte vågar, tror att jag har råd eller för att det känns som om att jag kastar mej in i det.
 
Exempel 1 ; Kan du gå och handla det här till oss?
          Mitt svar; Självklart!
          Det jag borde göra; Tänka till! Kommer det här påverka något annat jag tänkt att göra? Kommer det att påverka någon annan plan som jag faktiskt har? Varför ska jag göra den här grejen?
 
Exempel 2 ; Vill du åka dit och göra det här då?
         Mitt svar; Nja, jag vet inte, måste fundera.
         Det jag borde göra; Ja! Låter skitkul! Låt mej kolla hur allt ser ut då, så kan vi fixa en plan sen!
 
Kan erkänna att jag redan blivit bra på 2:an, för om jag vet att jag egentligen vill och om det är något som får mej att må bra med folk som jag tycker om, varför ska jag inte göra det då? Men med ettan blir det svårare.. Jag vill så gärna hjälpa andra! Jag springer runt som en ovettig människa och letar saker till människor även fast jag vet att jag inte behöver. Så där är det väll egentligen bara det att jag ska dra ner på det hela en gnutta. Men ja, det är det där jag har kommit på, hitintills. Sen utöver det ska jag försöka skärpa till mej och fixa mina knän, vara mer hälsosam, älska mer osv.
 
 
Utöver det tycker jag att ni ska kolla in den här länken; http://www.mindopenerz.com/21-habits-of-happy-people/. En klasskompis hade länkat till den på facebook och jag tycler att det står mycket vettigt där. Så kolla in den och om ni inte tänker komma på något nyårslöfte själv, så tänk på de saker som står där. 
 
 
 
 
 
Run free
Be wild
Love
Learn
Forgive
Enjoy
 

Juldagen 2013

Som ni kan se av bilderna så var juldagen en rolig dag. Visserligen blev det ingen bio, för hör och häpna så var det fullt på biosalongen i Ånge. Sen var jag nära att inte komma in på krogen heller för mitt ungdomliga utseende.. Haha! Men kvällen var mycket fin, även om jag inte riktigt kan med mittis längre.. Men som sagt, kvällen spenderades med fina vänner och god dricka! Avslutades med chips, dipp och Vingar av glas. Nästan lite av en tradition ;)
 
 

Språkrådets nya ordlista 2013

Att jobba och lyssna på radio är helt fantastiskt. Lyssnar på P3 och där tog P3nyheter upp Språkrådets nya ordlista 2013. Jag har valt ut sex stycken olika. Den första, "funktionell dumhet" var den som gjorde att jag ena funderade på att göra det här inlägget. Är det så vi svenskar är? Vi går till arbetet och gör det vi ska och sen är vi nöjda med det? Sen resten av orden är liksom speciella, vissa lite sjuka och andra mycket sjuka. Jag skulle kunna kommentera dem i oändlighet men vet inte riktigt vad det skulle göra för nytta.
 
I dagarna kommer det iallafall komma ett litet nyårsinlägg och kanske ett juldageninlägg. Men tills dess får ni hålla tillgodo med några utdrag ur nya ordlistan 2013.
 

funktionell dumhet

okritiskt förhållningssätt som förbättrar produktiviteten. 2013.

Funktionell dumhet innebär att man är kompetent och gör sitt jobb som man ska, men utan att kritiskt reflektera över om det är meningsfullt eller samhällsnyttigt. Medarbetarna ställer inga kritiska frågor om varför man ska följa modenycker och annat oreflekterat som företagsledningar gärna ägnar sig åt. Funktionell dumhet kan också innebära att man köper flummigt visionsprat och tar det på allvar.

Chef, 30 maj 2013

 

gubbploga

ökad användning: snöröjning där plogning av bilvägar prioriteras före plogning av busshållplatser och gång- och cykelvägar; ordet används också i överförd betydelse. 2012.

Vi män blir ständigt fördomsfullt anklagade för att sitta med fötterna på bordet med en öl i handen tittande på fotboll medan frugan sliter häcken av sig. Det är inte bara sexism det är en hejdlös kränkning. Dessutom om vi någon gång gör något som märks så bli vi anklagade för att "gubbploga".

Bloggkommentar, 3 januari 2013

 

hästlasagne

lasagne innehållande odeklarerat hästkött. Ordet används också i överförd betydelse för något som är av låg kvalitet och av oklart ursprung. 2013.

Jag tvivlar på att Per Morberg själv kan pricka in regionerna i Chile där druvorna till hans viner odlas. Tvivlar på att han ens dricker dem själv. Konstigt nog är de här identitetslösa vinerna raka motsatsen till utvecklingen inom mat där råvara, producent, ursprung och hantverk är något de flesta idag bryr sig om. När ska vi sluta dricka hästlasagne?

Nöjesguiden, 29 maj 2013

 

 

mobilmissbruk

 

ökad användning: ohälsosamt beroende av mobiltelefon. 2003.

 

En australisk forskningsrapport visar att mobilmissbruk kan ge samma abstinenssymptom som spritmissbruk: människor fick tydliga fysiska problem då de berövades sina smartphones.

 

Göteborgs-Tidningen, 3 november 2013

 

otrohetskontroll

övergrepp där en kvinnas underliv kontrolleras under förevändning att avslöja sexuell aktivitet. 2013.

Det är inte ett sexualbrott att mot en kvinnas vilja genomföra en "otrohetskontroll" av hennes underliv eftersom syftet inte är sexuellt.

Dagens Juridik, 20 februari 2013

[Högsta Domstolen beslutade senare att otrohetskontroll var att betrakta som våldtäkt]

 

spökgarn

 

ökad användning: fiskenät som utan tillsyn driver omkring och fortsätter att fånga fisk och andra djur. 2001.

 

Många, många mil spökgarn dödar inte bara fisk utan även säl och tumlare. Bara i Öresund i fjor fiskade två båtar upp nära 13 kilometer herrelösa garn.

 

Sydsvenskan, 11 september 2013

 

Källa: http://www.sprakradet.se/nyordslistan-2013

 


Hej och hå

Orkar inte fixa bilder och sådant om juldagen just nu, därför får ni detta intressanta istället! 
 
DAGENS LÅT: One Republic - Counting stars
DAGENS KLÄDSEL: mjukisar och T-shirt 
DAGENS DUSCH: Den kommer väldigt snart!
DAGENS FRISYR: Uppsatt lugg och resten är frisläppt
DAGENS MAT: 1/4 bladrulle, godis, lasagne, fika, godis 
DAGENS HÄNDELSE: Att jag får låna vovve och att min Fredrico har det bra <3
DAGENS PLANER: Jobba, plugga, planera, sova.
DAGENS VILL HA: Planer, lycka och planer. Kanske lite kärlek?
DAGENS SAKNAD: Tid. Behöver mer tid. Fler timmar på dygnet tack.
DAGENS DROG: Godis.
DAGENS TRÅKIGASTE: Knäna.
DAGENS KÖP: Har inte spenderat en krona idag. Så vackert, så fint.
DAGENS GODIS: Choklad!
DAGENS HUMÖR: Bättre än vad man kan förvänta sig av en fullspäckad bakisdag.
DAGENS SJUKA: Lite snuvig och dumma knän.
DAGENS KOMPLIMANG: Antar att komplimangerna på krogen räknas till idag? ;P
DAGENS SKRATT: Imorse då jag och Jenny snackade om gårdagen, haha!
DAGENS BILRESA: Snart då jag ska skjutsa festprissar till Ånge.
DAGENS GRÅT: Då jag fick veta att min älskade häst fortfarande lever och att jag tror att han har det bra. Lyckan går inte att beskriva! <3 Tack Jennie!
DAGENS DRYCK: Coca cola.
DAGENS LÄNGTAN: Framåt, alltid framåt...
DAGENS SPAN: Haha. Jadu, såg en eller två killar på krogen inatt som såg okey ut. Räknas det?
DAGENS KÄNDISSPAN: Ja du, dessvärre inte så många kändisar i Östavall så här på annandagen.
DAGENS TELEFONSAMTAL: Josse <3
DAGENS PERSONER: Mina vänner! Ingen nämnd, ingen glömd. 

Nyårslöfte - Vecka 52

Julen närmar sig för varje sekund som går! Men vad passar inte bättre än Rawfoodbollar mitt i allt socker och godis som julen medför? :D
 
Blir ca 13 stycken om allt går som det ska, för mej blev det 10 stycken då min mixer och min matberedare inte riktigt samarbetar med mig i vanlig ordning. 
 
Ingredienser;
130g cashewnötter
130g mandlar
130g russin
130g torkade aprikoser
citronsaft
 
Man ska ta hälften av mandlarna och mixa dem till ett pulver, lägg dem sedan åt sidan (jag glömde detta).
Sen mixar man allt till en grovkornig sörja, citronen tar man efter smak för att att få lite syrlighet. 
Rulla till bollar i lämplig storlek och rulla dem till sist i mandelmjölet. 
 
Mums! :D
 
 

.


"Stora" julafton!

 
Jag och minna :)
 
Vi i våran familj gör inte som alla andra. Vi firade den så kallade (iaf av mej) "stora" julafton igår, den 21 december. Dessutom med hämtmat (pizza,  rullar osv) och efterrätt Ben&Jerrys. Gick riktigt bra, men eftersom jag inte gillar julen så känner jag att det är skönt att det stora "projektet" är över.. :) Fick presentkort på sminkning, så det ska bli väldigt spännande! :D På själva julafton ska vi bara ta det lugnt och jag ska ha julmys med mina fina hundar <3
 
Igår var jag upp och besökte julmyset uppe hos Magnus! Mysigt! :) Men nu ska jag fortsätta jobba, woop woop!
 
 
 

Nalle Puh

Japp, inläggsbombar (är det ett ord?) ikväll! Varför? Jo, för att jag ägnar alldeles för mycket tid till det jag inte borde och för lite tid till det jag egentligen borde. Och jag just det, den där Nalle Puh, han är otäckt smart han. 
 
 

Hello poophead. Goodbye poophead.

Dagen har lugnat ner sej. Det mesta är fortfarande kaos och jag är fortfarande irriterad på systemet som detta smäckra land har. Men saker förgyller och det är blandannat att andra tycker som jag (att det är skandal), att jag nu har snapchat (eftersom jag har en ny älskad telefon) och för att jag på den kan spela det barnsliga spelet Jelly Splash. Japp. Jag är typ fem år i sinnet och det kan behövas ibland eftersom jag personligen annars börjar att inse att jag är vuxen. Fyyyyy...... Så ja, snart ska jag ta en dusch och den kommer inte bli kort (vet inte hur mina vänner gör det?) och sen ska jag kura ner mej i sängen för imorgon ska vi tydligen rita bilar (whaaaat?) på föreläsningen. Mycket spännande(?). Sen har jag även blivit mer flitig med promenader, därav kommer den snöiga bilden nedan. Keep up the good work! 
 
 
 


Nyårslöfte - Vecka 51

För er som vill ha ett gott och speciellt fika i jul (kanske inte så juligt), så kan ni göra Tryffel-dammsugare. Det är dammsugare med tryffel-fyllning. Väldigt gott, men det räcker mer än väl att äta en, sen är man nöjd! Mycket gott! Men det blir en speciell smak om man i huvudet tror att det kommer att smaka som en riktig dammsugare (alltså bakelsen) gör! 
 
Man bör tänka på att fyllningen bör så i kylskåp över natten eller iallafall i två timmar, sen två timmar igen i rumstemperatur för att bli lätthanterlig. Det sista är lite av en smaksak :)
 
Ingredienser till den mörka chokladtryffeln:
* 150 g mörk choklad, 70%
* 1,5 dl grädde (jag tog laktosfri)
* 2 msk honung
* 50 g smör, osaltat (jag tog laktosfritt)
 
Sen ska man även ha 200-300g marsipan, jag tog en sån till prinsesstårtor, men det gör man som man vill. Men då slipper man knåda, färga och kavla. Plus 200g mörk choklad, 70% för att doppa ändarna.
 
Hur man går till väga:
Man börjar med att hacka chokladen och lägger det i en bunke. Sen kokar man upp grädden och honungen i en kastrull. Sedan häller man det över chokladbitarna i bunken, tömmer i smöret och rör ihop detta till en jämt och fin smet. Man kan använda en mixer, men det går lika bra med en slickepott eller liknande. Smeten ska bli slät. Sen ställer man in den i kylen i minst två timmar, alternativt över natten. Min stod i ett dygn ungefär, det gör ingenting.
 
När det sedan är dax för att skapa dammsugarna, ska man se till att ha tagit ut bunken ur kylen ca 2 timmar innan. Om man gjorde som jag som tog en färdigkavlad marsipan rullar man ut den på bordet, annars får man kavla och färga själv. 
Man börjar med att spritsa ut en lång rand med fyllningen på marsipanen och rullar sedan marspianen runt strängen, någon millimeter omlott och sen skär man av. Man upprepar detta tills det är slut på fyllning/marsipan. Dela dessa i lagomt stora bitar och sen kan man med fördel låta dom svalna i kylen en stund. (jag glömde den delen)
 
Sen hackar man chokladen till chokladkanterna på dammsugarna. Smält detta i ett vattenbad och doppa kanterna på dammsugarna och låt stelna. Servera! 
 
Låt smaka! 
 
 
En bild på mina alldeles förträffliga dammsugare!
 


Arg

Och utöver det händer saker som gör mej förbannad. Oskyldiga människor ska inte behöva bli utsatta för saker och ting. Åh detta makabra Sverige.

Hon kanske hade rätt

Ibland börjar jag tro att den där spådamen för ett par år sen har rätt. Hon sa praktiskt taget att jag skulle ha en del motgångar. Jajjemän. Tack för förvarningen för här kommer dom. Visst, det är inga livsomvälvande saker, men ändå alltid något. Jag blev inte fodervärd till en fin hund av någon anledning och jag fick inte veta det personligen utan fick reda på det via Facebook genom att jag såg hundens namn. Jag skulle göra en spännande sak igår, inställt pga magsjuka. Samma sak idag. Och ja, jag vet att folk inte rår för det och att typ alla har magsjuka. Men varför just då jag bokat tid? (Ja.. Det är frågan) Sen kursen vi läser nu, den verkade rätt intressant, men vi har en lärare som inte är bäst på svenska språket så jag förstår inte vad han säger.. Så därför är jag nu hemma med dåligt samvete och ska försöka plugga på egen hand.. Så ja, det var de motgångar jag minns från de senaste dagarna så nu ska jag unna mej en tryffel-dammsugare, tycka lite synd om mej själv och sen rycka upp mej. På återseende!  
" Jag är med bandet - en groupies bekännelser "

Det är en bok. En väldigt bra bok, visserligen med många okända namn, men ändå en bra bok. Hon har skrivit i hela sitt liv (typ dagböcker) och hon har varit med om väldigt mycket. Hon har ett djup och hon skriver som om att man tror att man själv har varit med om saker. Just nu, när jag precis läst klart boken känns det som om att jag känner henne. Jag vet när hon låg med en kille, däckade på en fest eller tog den drogen. Jag vet inte, men det är häftigt. Jag skulle inte vilja byta med henne, men jag gillar hennes inställning. Allt det hon gjort har gjort henne till den hon är idag. Så tack Pamela Des Barres för att jag fick dela din historia och för att du får mej att fundera över saker i mitt eget liv.
 
 
Läs den!
 

Familjen Hedenhös

Jajjemän. Jag får väldigt mycket tid över då jag är kvar i stan, "ledig" och "inte har något att göra". Jag bloggar, som ni kan se, väldigt mycket och idag fick jag för mej att kolla in julkalendern. Och vad slutar det med? Kärlek! Självklart kan man inte låta bli att överanalysera allt. Exempel; Farmorn är känslokall och kan inte kramas, pappan lika så. Inte så konstigt va? men dottern vill ha mer! Jag gillar att det är mamma Hedenhös och inte pappan som kör raketen bäst, för så "anses" det inte att vara enligt normer och helvete. Ja, jag har tydligen tagit till mej av kursen vi läste alldeles nyss. Men det jag ville komma till är att julkalendern är bra, magisk och fantastisk! Så ni som inte sett den, kolla upp den, svtplay är ett bra redskap för att för en stund, kvart, timme, dag komma ikapp kalendern och njuta av lite bra barnprogram! 
 
 

Malin i väl valda (?) ord

Ikväll då jag tvättade av sminket började jag fundera på vilket sätt jag skulle kunna beskriva mej på, helt ologiskt eller kanske logiskt kom jag på detta; Mycket människa i en kort kropp. Kort betyder inte så där överdrivet tjock, men inte heller som en sticka. Hade en diskussion en gång och jag föreslog ett träd, men sen kom vi överens om att en mikrofon var bättre och sen brakade diskussionen iväg igen. Ungefär som vanligt, så det är ett till av min drag. Sen har jag även en enorm envishet och om jag får säga det själv; ett hjärta av guld. I mitt hjärta bor mina fina vänner, min familj, mina älskade djur och även dom som inte är mina. Ja just det, det bor nog en och annan än ej glömd karl också. Ni vet dom som var ens första kärlek och den som krossade ens hjärta första gången? Ja, annars? Jag studerar, jobbar då det passar mej och känner mej emellanåt ganska lat. Och ja, jag älskar sötsaker! Men jag gillar även träning. Eller jag älskade det, tills jag hade oturen att förstöra mina knän. Annars har jag haft en häst, skulle kunna haft en framtid inom hästarna om inte vissa saker hänt och jag har en nyfunnen så kallad hobby; matlagning. Detta tack vare mitt smarta drag att avlägga ett nyårslöfte. Jag skulle lätt vilja träffa en kärlek, om den ska vara mänsklig så gärna av manlig art, annars skulle jag lätt kunna tänka mej att skaffa mej en fin lurvig kärlek, en hund. Jag har mina förhoppningar på framtiden, men vem vet vad som händer? Så där, vad tyckte ni? Ni som inte visste allt det om mej, ni vet det nu. Och just det, bara så ni vet (och speciellt du jenny); Jag är fantastisk! Att egoboosta mej själv går väldigt bra vissa dagar också, ungefär idag. Eller så är det för att jag är trött och sockerhög som en femåring. Men nog om mej, hoppas ni gillade läsningen! Over and out!

Julmys, pepparkakshus, glögg, tentaskrivning - You name it

 
Har haft ett par fina dagar! I fredags hade jag världens myskväll med min fina Sanna, i lördags var det dax för det årliga (andra året i rad!) julmyset hos Anette! Så mysigt! Vi hade höga planer med att göra pepparkakshus och knäck. Slutade med att mitt hus stog naket och ensamt plus att vi glömde knäcken. Men vad gjorde det? Vi hade det roligt och mysigt och jag tippade i säng vid 5-tiden på natten till söndag. Söndagen spenderades med min fina bok i soffan och sen kom den stygga måndagen. Hela gårdagen och denna dag har spenderats med tentaskrivning (ink förra veckan m.m.) och idag skickade jag in den. Det får bära eller brista - som vanligt! Dagarna fram till jul är fylld med spännande saker och jag håller tummarna för att allt går i lås! 
 
 

Nyårslöfte - Vecka 50

Min tanke; Att göra en skinka i ugnen är lätt som en plätt!
Sanningen; Det är kladdigt, geggigt och kan lätt ge en spykänsla..
Slutsats; Jävligt gott! 
 
Julskinka
 
1 ägg
2 msk senap
2 msk fransk senap (jag tog dijonsenap = starkt!!)
1 msk strösocker
Maizena och ströbröd

Jag köpte en färdigkokad skinka, med späck och klägg. Så först av allt så skär man bort det plus fett om man inte gillar att ha sånt kvar.
Sen sätter man ugnen på 225 grader.
Blanda samman ägg, de båda senapssorterna och socker.
Torka av ytan på skinkan med hushållspapper och sikta över majsstärkelse så stannar griljeringen kvar.
Bred senapsblandningen över skinkan och strö över ströbrödet.
Griljera skinkan mitt i ugnen ca 15 min eller tills skinkan fått fin färg.
 
 

I feel something so wrong Doing the right thing

Vissa dagar innehåller fler utmaningar än andra. Huvudsaken är att man klarar av dem och kommer starkare ut på andra sidan. Att man sedan har vänner vid ens sida som är helt fantastiska är en annan sak som är oerhört viktig. 
 
Nu kommer fokuset att ligga på att klara denna fantastiska (hör den drypande ironin) hemtenta som vi har blivit tilldelad och sen blir det mys, bus och kanske en gnutta alkohol innan det så kallade jullovet kommer!
 
 
 
Hope is a four-letter word
 

Nyårslöfte - Vecka 49

Smakrik korvgryta
4 portioner

1 paket korv med hög köttmängd, 70%, 400 g
1 liten gul lök
½ röd paprika
½ gul paprika
½ grön paprika
1 msk smör
1 msk senap
1 msk tomatpuré
1 msk ajvar relish
2 dl grädde
salt och svartpeppar
1 dl strimlad purjolök

Skär korven i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Strimla paprikan. Hetta upp en gryta med smör och bryn korv, lök och paprika några minuter. Tillsätt senap, tomatpuré, ajvar relish och grädde. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.

Strö strimlad purjolök över grytan och servera.
Kan serveras med ris till, jag serverade det med skivad morot och gurka :)
 
 
 
Källa: http://www.hittarecept.se/click/index/2227347/?site=ingenrotmos.blogspot.se

Nu vet jag något jag kan se fram emot! - Den som väntar på något gott!

 
 
 

.

 
Hittade den här killen när jag kollade på Hart of Dixie :)
 

RSS 2.0