Hemvändaren!

 
Igår drog jag efter många om och men ner till Ånge på fest. Hemvändardagen var det som stog på schemat, planen var god mat från Thai och förfest med vänner jag inte träffat på flera år. Så blev det inte.. Av maten (läste bara halva namnet när jag beställde), har jag fortfarande halsbränna av och hade nå sjujävulskt ont i magen tack vare starkheten. Är inte van starkt som mina vänner så väl vet. Sen förfesten blev inte alls, men då blev vi bjudna till Martin istället och vi hade det riktigt kul! Jessika kom också och det var kul att träffa henne igen! :) Ska planera in att våldsgästa henne någon dag oxå!
 
 
Här är vi på kvällen! 
Vi har ett gäng bilder som aldrig kommer att få komma till omvärldens känne dom också, men så är det väll alltid efter en bra fest?
Jag hade iallafall en fin kväll med fina vänner! En liten svacka, men den bjuder jag på. Sov över hos Jenny för att vi tyckte att det var en bra idé! Mysigt var det och jag gjorde en plakat-somning under Vingar av Glas. Som tur var kikade vi på den igen imorse! Älskade fina mannen! Men som bilden nedan visar så är jag inte ensam om att tycka om mannen då han till och med har ett eget begrepp för sin sexighet! 
 
Ja just det, när jag äntligen kom hem (skjutsar den här helgen har inte varit min grej), tack min snälla "lillebror"! Så har jag suttit i solen hela dagen och jag lovar att det är en nöjd tjej då jag faktiskt har fått lite färg! Yey!
 
 

Nyårslöfte - Vecka 26

Sallad med rökt lax och rucola
 
4 portioner

Ingredienser till sallad:
50 g rucola 
1 msk hackad persilja
2 salladslökar
1 msk pressad citron
2 stora avokado
250 g rökt lax
 
Ingredienser till limesås:
1½ dl majonnäs
2 msk pressad lime
1 msk hackad persilja
 
Hur man gör:
* Gör som man alltid gör då man gör sallad. Hacka rucola, persilja och salladslök. I en skål. Samma med avokadon, där tar man bitar som man vill ha dom, lite större eller mindre. Pensla avokadobitarna med citron för att dom ska hålla ett fräscht utseende. 
* Laxen strimlar man. Antingen lägger man den över den blandade salladen eller så gör man som jag gjorde och blandade ner laxen i salladen. Alternativet är att man lägger upp i portionsskålar och serverar så. 
 
* Sen hur man gör såsen. 
Ta majonnäsen, pressad lime och den hackade persiljan. Blanda det och ha det som sås till salladen.
 
Eftersom jag hade lite mer lax kvar, så gjorde jag laxrullar. Man tar tunnbröd, lite smör, lägger dit laxen, rullar ihop och skär i bitar. Ett gott komplement till salladen :)
 
  
 
Slutkommentar ala Malin:
Enkelt och hur gott som helst!
Fick godkänt av mamma som jag bjöd på middag igår!
Dessutom nyttigt!
 
Just do it!
 
 

Yes we are

 
Igår blev det en snabbis till Sundsvall, och då menar jag snabbis. Släppte av Stefan, köpte en glass och åkte tillbaka till Hallsta för att jobba kväll. Gick fint alltihopa och när jag kom hem träffade jag ingen, gjorde inget vettigt och bara andades.
Idag blir det jobb och mys med vovvarna. Imorgon är det Hemvändardagen! Planerna för det är väldigt luddigt, vilket har medfört att jag ej fixat skjuts varken dit eller hem, så det kanske slutar med en skål med dipp i soffan.
 
Men nu ska jag jobba på!
Puss
 
 

Kompis, det går bra nu!

Jag inser att det är så onödigt av mej att planera mina dagar, att försöka hitta på något, för allt löser sej själv! Har inte haft något planerat på hela veckan, men knappt varit hemma eller sovit något för det :P
 
Måndagen efter jobbet sprang jag med en hund, gick med den andra, skjutsade bror till Ånge, var barnvakt till mina tre brorsbarn som den äldre brodern har och sen var det sent!
Tisdagen jobbade jag lite längre än vanligt, sen fixade jag kiosken och lite saker till jobbet, innan jag och Blongen for och hälsade på pappa. Vi drog ut och fiskade och precis då vi skulle åka hem så kom alla fiskar till mej, nappade som tokar och jag drog upp fisk på fisk! :D La mej efter 24, men lätt värt!
Idag (onsdagen), hade jag tänkt typ krypa ner i soffan hemma och kolla på regnet och kanske tänka en synd tanke om mej själv, men icke! Direkt efter jobbet blir det true blood hos Magnus, sen blir jag bjuden på middag av Johan och sen ska jag försöka hinna träffa Jossan mitt i allt det :P
 
Imorgon har jag iallafall sovmorgon! Börjar 10-11 och jobbar till 19 :)
 
 

Måndagar borde förbjudas

Midsommar i all ära, men måndagar förstör ändå en bra helg. Varenda jävla vecka är det samma sak. Om jag är ett fan av måndagar? Ett stenhårt nej blir svaret. Usch och fy, blä och fan.
 
Tack för att ni läser mitt elände. Men som sagt, annars var midsommar finfin!

Glad midsommar!

Förra veckan hade jag en köra-fel-vecka, den här veckan är det snurra-till-allt-och-förstå-ingenting-vecka. Men ändå tror jag att jag snart har koll på läget. Blandannat kan det ha att göra med att jag klev upp på hästryggen igår och kände ett totalt lugn. Precis det jag behövde efter en förvirrande vecka! 
 
Snart ska jag bjuda mamma på lunch, innan vi ska åka en sväng innan hon skjutsar ut mej till midsommarfirande på Juånäs :) Fina vänner, god dricka, bus och lekar!
 
Have a nice time! :D

Nyårslöfte - Vecka 25

Ugnsstekt kyckling med pesto gjord på soltorkade tomater
 

Ingredienser:
Kycklingfiléer (Receptet är till 4 st, räcker till minst 8 st)
1 msk olivolja
salt och peppar
2 msk lättrostade pinjenötter till garnering (kan hur lätt som helst uteslutas)
 
Ingredienser till egengjord pesto:
125 g (avrunnen vikt) soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor
4 msk lättrostade pinjenötter
1 1/2 dl extra vergine olivolja
 
Till att börja med kan jag säga så här.. Olivoljan jag trodde jag hade hemma hade jag i stan, rapsolja fungerar lika bra, även fast jag tror man går upp i vikt av det.. (Min häst gjorde det iallafall) Pinjenötter hittade jag inte i det "stora" utbudet som Ånge har, så jag tog blandnötter och dom soltorkade tomaterna tog jag hela burken som visade sej vara 140 g avrunnen vikt. Vad jag vill säga med det, att det blev jävligt gott! Sen vill jag även tacka Blongen för att han var snäll och hjälpte mej med matberedaren på min "inte bästa dag i världen" :)
 
Så nu till hur man gör!
 
1. Blanda alla ingredienserna till peston i en matberedare och kör så att det blir en grynig/kornig smet, klart!
 
2. Placera kycklingfiléerna i en ugnsform, pensla dom med olja, peppra och salta lite efter behag.
 
3. Bred ut ett lager pesto över filéerna och in i ugnen i ca 30 min i 200 grader. Kycklingen får absolut inte vara blodig då den tas ut, köttsaften ska vara genomskinlig.
 
4. Sen kan man strö över lite nötter om man vill och servera! Till kan man ha en god sallad, potatissallad, ris eller vad man vill :)
 
Hoppas det smakar!
 
 

Nyårslöfte - Vecka 24

Gott och enkelt!
 
Fick detta recept av Anette, supergott :) Och då tiden den här första jobbar/hinnamedallt-veckan när man kommer hem efter ett år av skola är knapp så passar det som handen i handsken!
 
Ingredienser:
* Creme Fraiche
* Tonfisk
* Majonäs
* Senap
* Salt
* Peppar (jag tog vitpeppar, rekommendation; tappa den inte..)
 
Blanda ihop allt i den mängd du tycker passar. Smaka av och sen är det klart! Om du ställer den i kylskåpet (som jag gjorde), håller den lätt ett par dagar, men tänk på att den tar mer smak eftersom :)
 
Gjorde denna på morgonen innan jobbet i onsdags, smidigt. Tar en klick på en "Varsegod!"-macka och det är bara att äta! :) Räckte till 6 såna smörgåsar om man lägger på ett lagomt (älskar ordet, inte alls en definitionsfråga) lager :) Testa och njut!
 
 

.

 
 

När Ölen din är kall min vän, Hurra Hurra!

 
Laddad innan avfärd! :D 
 
 
Efter en färd som endast innebar en minimal felkörning kom jag ner till min fina vän och blev bjuden på gofika! Kvällen blev det en fin kväll inne i Uppsala där vi (jag, josse och ida) satt på "uteservering" och drack drinkar :)
 
 
 
Dagen efter var det finväder! Så efter en telefondejt med tessan, så blandade vi oss en smarrig drink med mitt älskade vin --> Tr3 apor rose. Sjukt gott och vi kände att helgen bara hade börjat och att vi hade många dagar kvar! :D
 
 
 
Vi grillade den dagen och till förrätt blev det jordgubbar med vitchokladfondue :) Det var då vi hittade den maffiga jordgubben och insåg att storleken faktiskt har betydelse! Självklart delade vi på den :) Och om cidern på bilden, så är det sjukt underbart god!
 
 
På kvällen fick vi besök av en ko.. Hmm? ;P
 
 
Och en hund.. :)
 
 
 
Sen kommer vi till dagen D. Dagen som jag igen skulle få se Hoffmaestro, få en sjukt härlig kväll med min fina vän och skapa mer galna minnen tillsammans!
 
 
 
Så här glad är man innan man ska ta en blöt cykeltur till förfesten! Självklart med en smaskig strawberry daiquiri i handen :D
 
 
Sen kom vi till själva uppträdandet.. Inte alls så bra som jag minns, dessutom var jag för kort för att stå med allt folk, såg inget! Men jag och Josse tog chansen och sprang bak till en sten där vi sedan kikade på hela konserten och drack vin och hade det väldigt bra! :D
Ser ut som om det är jävligt lite folk, men dom flesta stog på vänstersida utanför bilden, plus att jag ligger ner och knäpper, haha! (y)
Kvällen avslutades med att vi åt pannkakor, sylt och grädde som vi blev bjuden på utanför Skogsvallen :)
 
 
Avslutade helgen med att ha bakismys! Ellena kom och hänge med oss och det blev pizza, chips, dipp och choklad! Hur mysigt som helst och jag fick se massa söta filmer också! :)
 
Så där tackar jag för mej! Har haft det så sjukt bra att jag inte ville åka hem! Låg och pratade till tre inatt för att vi inte ville att helgen skulle ta slut.. Som jag saknar denna vän! ojojoj!
 
Hem tog jag mej till slut iallafall, körde lite fel då jag missade en avfart och körde ca 8-9 mil längre.. Men har hunnit jobba 4 timmar idag och min fina "lillebror" har fixat min bil :) Nu ska jag iväg på middag med mamma och sen städa lite i huset innan jag nöjt ska krypa ner i sängen och ja... sova!
 
Helgens låt:
När Ölen din är kall min vän, Hurra Hurra!
Och hjärtat längtar hem igen, Hurra Hurra!
Ta din Öl och håll hårt i den, från Norrlands jord och till himmelen oh sjung Hurra, när Ölen din är kall
När Ölen din är kall min vän, Hurra Hurra!
Men säg den än är fylld igen, Hurra Hurra!
När frosten glittrar som kristall, när guldet glimmar oh shit va kall. Oh sjung Hurra, när Ölen din är kall!
När Ölen din är kall min vän, Hurra Hurra!
Och hjärtat har hittat hem igen, Hurra Hurra!
Ta en klunk och tänk sen på hur helt otroligt man kan må
Sjung hurra när ölen din är kall.

Sköööööööööööööööna sooooooooooooommarlov!

Äntligen har jag sommarlov! Har till och med hunnit flytta hem idag, packat in allt utom dom två sista lådorna som kom till mej nyss, känner mej sjukt duktig! Imorgon åker jag och brumpen, alias min älskade bil, på roadtrip ner och hälsar på fina vänner och skakar rumpa till Hoffmaestro, som jag längtat! 
 
  

Wilson Bethel

 
Istället för att göra saker jag borde, som att plugga och packa, så kollar jag på Hart of Dixie.
Dregglar lite för att han är så jävla snygg och hoppas att hon verkligen väljer rätt..
MVG+ sa hon!
 
 
 

Nyårslöfte - Vecka 23

 
Blev en väldigt enkel rätt denna vecka med knappt någon ingrediens alls. Anledningen? Jo, jag flyttar hem och har fullt upp med packning och det sista med skolan, plus att jag har absolut ingen mat hemma så man kan göra lite med avancerad matlagning.. :P
 
Så veckans rätt blev äggröra med persillade :)
 
Ta lite rapsolja och värm det i en kastrull, hiva sedan ner den mängd ägg du vill ha, rör om hela tiden och akta dej då du slänger ner äggen, för det fräser och spottar ur kastrullen! Krydda med dom kryddor du vill ha, jag hade salt, olika sorters peppar och persillade :) Det är klart då det är en lite krämigt.
 
Mycket gott, lättfixat och nyttigt! :)

Saknad, lycka och fina vänner :)

 
Har haft en enorm hemlängtan idag. Annars har jag haft en fin helg :) Mycket vänner, drinkar och mys! 
 
Idag har jag tvättat, packat och varit allmänt lat. Men nu är det så sjukt lite kvar i skolan, så nu ska man bara klara det och sen blir det en härlig weekend med fina vänner :) Tror det kan vara det här som kallas livet!
 
 
Bilderna är från förra helgen hemma :)

RSS 2.0