Fina långfredag!

Bild: Vi njuter!
 
Igår hade jag en fin långfredag, visserligen kändes den väldigt kort, men det är väll så när man har roligt? :D Solen sken, alkoholen flödade och humöret var på topp! Kvällen fortsatte på samma spår hos Mathilda och Emil där vi (iallafall jag) hade min grillpremiär för i år!
 
Tackar för en fin långfredag! Idag har det känts att man hade roligt, men då är det som det ska vara! Nu blir det lite prison och finmiddag; köttfärs!
 
Puss :*

Otroligt effektiva onsdag!

Tentan är inskickad, jag har "påsklov", imorgon åker jag hem för att spendera helgen med fina vänner och min beställning av springbyxor och skor passade! Känns som bara bra tecken och att jag får träffa mina fina hundar imorgon gör ju inte saken värre! :)

https://cdn3.cdnme.se/452143/7-3/pic_515362639606ee46543c5904.jpg" class="image">


Skat-bo-bygge eller hemtenta?

Klockan är snart nio. Jag sitter med min roliga (jag hoppas ni hör ironin!?) hemtenta och kommer på mej själv med att sitta och kolla på skator som bygger bo. Har (pinsamt) nog suttit och kollade på detta fenomen förra veckan också. Det är fantastiskt vad duktiga dom är. Man ser dom hitta en pinne, försöka flytta den i munnen så dom håller nära kanten för att sedan kunna flyga till boet med det. Under denna process är det inte ovanligt att skatan snurrar runt ett varv så man tror att den ska ramla ner. Att denna process ska vara rolig att titta på? Ja. Men jämför man med att skriva en hemtenta som man hela tiden fastnar på, än att kolla på skator som bygger bon för sina barn, ja då kanske ni förstår. Jag kan tillägga att trädet med skatorna och boet finns på min bakgård, så det är inte så att jag måste gå så långt för att se detta fenomen. Det räckte att jag klev ut på balkongen, snyggt klädd i pyamas och kikade lite. 
 
Aja, tillbaka till tentan. 
 

Tenta-tisdag

Klockan är nio. Jag klev upp klockan sex och drog på träning. Askul med nytt program! Nu ska här studeras och skrivas så att fingrarna glöder, men vart är motivationen? Hoppas den kommer med beroccan som jag dricker nu. Måste skriva massa vettigt idag.. 
 
Hittade även finaste bilden på facebook-sidan för Sheldon Cooper! :)
 

Nyårslöfte - Vecka 13

Bjöd några av mina fina vänner här i Östersund på middag igår :) Dom verkade nöjda och belåtna! Min Nicer Dicer gjorde mej även väldigt nöjd på grönsakerna!


Nyårslöfte - Vecka 13 - Recept


Pain

Spenderar min lördagkväll i soffan med vetekudden. Ibland älskar man magen en gnutta mindre.

I övrigt har dagen varit fin. Promenad, sol, Hugo, mamma, moster, fixat nya möbeln och sen god middag :)


En fin fredag :)

Igår kom min fina mamma hit och hälsade på mej :)
Hon kom strax innan min träning, så hon fick mysa på min fina balkong tills jag kom tillbaka! Var helt slut, men jag skyndade mej att fixa mej innan vi for upp en sväng till Lillänge. In på jula där jag fick en superduperfin påskpresent; möbler till balkongen! Superduperglad tjej! :D Sen in på systemet en sväng där jag hittade en vinbox (kommer inte ihåg namnet, iaf rosé) som var assnygg. En nyhet, så man måste ju testa! Handlade lite annat smått och gott oxå, så kommer garanterat klara mej på långfredagen och troligen en bra bit in på vårforum oxå! :)
Sen ner på dollar, fixade små påskpresenter till mina fina brorsbarn och självklart lite annat oxå, haha! Sen in på stan, köpte en stor lila brödburk som kommer passa perfekt i mitt kök och en present till Josse! Nöjd tjej :) Sen blev sista anhalten Stadium. Glömde att kolla på täckbyxor, men suktade bra nog efter en snygg-jacka och ett par springa-fort-skor. Eller ja, jag hoppas man springer fort i dom om man tänker på priset ;)
 
Sen skulle vi äta ute, men det var fullbokat, så då bjöd moster oss på mat, så gott! :) Blev kvar hela kvällen, myste massa med finaste Hugo och sen skjutade Sture hem mej! :) Hade tänkt gå, men eftersom smartot hade på sej sommarjacka (det är alldeles för tidigt för den än) och inga vantar eller annat "bra att ha" när det är massa minus ute, så är jag glad att Sture ville skjutsa hem mej :)
 
Nu så här på morgonen har jag hatat min granne. Vem stänger inte av sin klocka på 20 minuter på en söndagmorgon innan 8? Hänsyn? Så det är därför jag är uppe nu! :) Har betalt räkningar och Jossan, kokat ägg så nu blir det kungfrukost och sen ska jag försöka få ut mina möbler på balkongen! 
 
Ha en bra lördag!
 

Städa, städa, varje torsdag eller varje..?

Kanske är det lättare att städa och fixa allt på "att-göra-listan" om man har massvis med go-luktande ljus och pyamasbyxor med pingviner på?

Jag gör ett försök iallafall och känner mej gammal som sviker grabbarna som dricker öl! Men men.. Man kan inte bara på topp jämt! ;)


Nyårslöfte - Vecka 12

Baconsås med spaghetti :)

Enkelt och gott när det är nylagat!
Undvik blandat i matlåda..

Bacon, knaprigt stekta
Matlagningsgrädde
Crème fraîche eller turkisk yoghurt
Salt
Peppar

Har inga speciella mått, men efter behag brukar alltid fungera! Koka självklart spaghetti till! :)


Hello

 
Bilden är från helgens skidåkning, mitt i ett skrattanfall!
Fotograf: Josefin Lagergren 
 
 

Imorgon. Imorgon. Då ska jag sluta vara tjock. Träningen rullar på och jag har typ ont på ställen som jag inte trodde fanns, precis som en på träningen sa att man kunde få. Säkert av alla dessa jämfotahopp! Grit-kondition var iallafall jättekul! Ska försöka gå dit på måndag med och nu på torsdag ska jag försöka boka Grit-styrka. Alltid kul att testa något nytt som är sjukt effektivt och inte tar så lång tid! 
Idag blev det däremot CX tidigt som sjutton på morgonen och sen 30 min på "tramp-maskinen", har liksom noll koll på vad sakerna heter...
Men det som jag ska göra skillnad på är vad jag äter. Går väll relativt bra egentligen, förutom då jag får återfall till min älskade kladdkakesmet. Tjock tjej... Men men, hoppas på att jag kan sluta med det där nu. Uschaaaaa. Egentligen är det inte så gott som jag vill heller.
 
Imorgon är det föreläsningen igen och sen träff med gruppen! woop woop :)
 

Soliga tisdag

Älskar att mitt hår glittrar fint i solen! Ska bli ännu härligare då jag ska färga det nästa vecka! Längtar :)

Idag har det blivit träning på morgonen, nu sitter jag på balkongen och pluggar innan det blir promenad med Emelie :)

Ha en fin dag!


Helg :)

Har haft en fin helg med träning, skidor, utgång och fina vänner! Plus lite sol :) Har varit "ledig" ifrån skolan och det har varit så skönt!
Idag har jag haft sovmorgon, pratat lite med pappa och läst ut andra boken i Fifty Grey-trilogin :) snart blir det träning, ska testa GRIT-kondition, spännande!


Nyårslöfte - Vecka 11

Idag blev det ugnsstekt falukorv med hemlagat potatismos :)

Behövs inget recept då det tydligen bara var att snitta korven, stoppa i det man ville ha (i mitt fall bara mumsig ost) och sen in i ugnen i 20 minuter på 225 grader!
Potatismos är oxå väldigt enkelt! Potatis, smör, mjölk, salt och peppar. Mosade potatisarna i en potatispress så man slipper klumparna! Men kom ihåg att inte ta för mycket mjölk, för då får man väldigt lös mos!

Nu ska jag fira mina två avklarade tentor med lite godis och FiftyShadesDarker! :)


Solen skiner, detta blir en bra dag!


När man gör allt annat än att pluggar


Take it to the limit

Tränade imorse, tills jag blev hungrig. Ganska skrattretande, men som min älskade bok säger; Ännu en första gång. Sen har jag tappat studiemotivationen igen. Den höll i sej en halv dag, men ska väll försöka sätta mej en stund snart igen!
 
Saknar hästarna lite ibland då man vet att vänner varit på tävlingar och att jag vet hur kul det egentligen är. Men kanske jag kliver upp igen till sommaren... Kanske. Nedan är Jennies fina kille, Pleasure :)
 
 

Studiemotivation

Det här med studiemotivation är något som inte har funnits någonstans i närheten av mej på väldigt länge. Men idag hade vi seminarium och jag kände att den kom tillbaka, att få lyssna på andra och bolla idéer gav mej lusten att läsa tillbaka. Så glad!
Har suttit en sväng och läst idag, blir middag nu, sen läsa lite till innan träning och senare ikväll filmkväll! :)


Godmorgon!

Känslan när man vaknade sex första gången, pigg, kliver upp strax efter sju, på en söndag, aspigg!
Att vara tant på en lördag har sina fördelar! Och att ha en vit helg bland många svarta kändes helt plötsligt lite rätt!


Oh my.

Härlig promenad imorse, kickas träning nyss. Och ja, det är det det här inlägget kommer handla om. Dagens träning. 
 
Faaaaan. Hur man kan hata en person så jävla mycket. Man tar i allt vad man kan, ser att man är alldeles röd i spegeln och då kommer han fram, ställer sej två decimeter ifrån en, med all sin snygghet och säger; Kom igen, 5 till klarar du! Och man gör fem till, i snabbare tempot än blixten kan röra sej och sen är det byte. Och då älskar man han lite igen. Fan. Men han gör det bra, var helt slut när jag gick därifrån. Men gissa vad en tjej gör som oxå var med? Hon ställer sej på bandet och springer, fan vad jag kände mej klen. Kände mej det nästan hela passet oxå, men ändå. Visserligen sprang hon kanske bara fem minuter, men ändå. Och just det, sa jag att han luktade sjukt gott? 
 
Haha. Oh my. Nu ska jag käka lunch och sen sätta mej i solen på min förträffliga balkong som var mycket större än vad jag mindes. Och ja, jag kommer nog ångra det här inlägget senare...
 

Nyårslöfte - Vecka 10

Älskar det att jag letar recept länge och när jag väl har dom så använder jag dom inte!
Sjukt gott blev det iallafall! :)

Baconinlindade kycklingfiléer med vitlöksfiladelfiaost som fyllning, till detta ris, sky, gurka och paprika! :)


En torsdag som tog vändning

Imorse vaknade jag på ett sånt där konstigt humör. Jag kände att den här dagen kommer att bli skit, även fast en fin sol sken ute och det inte blåste.. Jag kände att det fanns mycket som störde mej, många små saker som gör ont och ligger och gnager. Jag ska inte påstå att dom på något sätt inte finns länge, det gör dom. Men vid halv tio knackar det på dörren, jag i all förvirring sätter ner min tomma skål med frukost som jag hade i knät och går och öppnar. I ett nattlinne med snobben på (ja, jag vet inte hur jag lyckas) och där står vaktmästaren eller rörmockaren, hyreshusets allt-i-allo. Jag ursäktar min klädsel och han skrattar, fixar det han ska och kommer sedan med bästa nyheten: att jag kommer att få mitt badrum renoverat inom en snar framtid! Han måste ha sett min lycka, jag kände att världen genast blev lite ljusare och att det fanns hopp om allt. Förutom det fixade han även min lysknapp och lovade att komma och fixa min fläkt som endast är halvt fixad tydligen. Oh lycka! Firade detta med en underbart härlig promenad i solen med min fina vän Jossan, så glad att jag har träffat henne! Vi pratade om våra små "gnagningar" och även om vi inte kan lösa dom, så känns det iallafall för mej så mycket bättre, hoppas den känslan är ömsesidig :)
 
Nu ska jag ta och laga lite lunch, så förhoppningsvis kommer det komma upp ett till inlägg idag! Sen ska jag plugga eller läsa lite fiftyshadesofgrey, min nya bibel. Eller något. Förhäxande är det iallafall. 
 
Hoppas ni har en fin dag där ute i världen! För jag tänker fortsätta ha en fin dag, skita i allt smågnabb och bara njuta av känslan av att få ett nytt badrum, wihoo! Så sjukt glad! :D 
 
Nedan kommer lite bildern från min helg, hade en underbar helg med underbara människor, djur, fest och skotrar! :) Bilder på fina hästen som jag klappade lite på, kommer såsmåningom! Den som väntar på något gott.. :)
 
 
 
 
 

RSS 2.0