Nyårslöfte - Vecka 22

Kasslergryta ala Blongen!
 
Superdupergod!
 
Men på bilden ser det ut som en soppa med kassler i, men så är inte fallet! Utan en gryta med ris till :)
 
Recept:
 
2 stycken paprikor, olika färg för snygghetens skull
500 gram kassler
2 rågade msk tomatpuré
2 st burkar cream fraiche
3 dl grädde (jag använde matlagningsgrädde, som dessutom varit fryst. Fungerade det med!)
2-4 klyftor vitlök
En klick (efter behag) av tacosås eller liknande röd sås
Salt och peppar 
 
 
Skär kassler, pressa vitlök och hacka paprika. Hiva ner allt i en kastrull eller djup stekpanna/wokpanna och värm upp allt, smaka av och fixa till smaken som man tycker att det passar!
 
Kommer inte ihåg om det var exakt så här Blongen sa, men gott blev det! :)
 
 
Ett tips är att sätta på rätt platta från början, annars tar maten ca 20 minuter längre, beroende på hur form man märker det ;)
 
 

Måndag i ett nötskal

Gjorde ett AMAZING inlägg tidigare idag. Men eftersom det är måndag så kom det självklart inte upp.. Två superduperfina bilder och en text om en fin helg där jag träffade massa fina människor. Men eftersom den hamnade i cyberspace, så verkar det inte få besudla era sinnen. Efter det har jag försökt lagat bilen och handlat mat, så nu är jag trött. Ska ut på en promenad nu med fina Jossan och sen plugg innan jag ska sova så in i bomben. En fullspäckad helg gör en tydligen helt superduperslut! 
 

George P. Cosmatos

Fick höra en amazing grej i fredags på festen. George som jag träffade då jag var liten, är känd! Jag bara, va? Så nu tackar jag Peter för den upplysningen och en liten hyttande näve till dom i min närhet som visste det här men som inte sagt något!
 
För er som vill kika in wikipedia-sidan, kan följa länken! Finns en mer utförlig på engelska, men som sagt. Han har en svensk sida, han är så cool. Så synd att han försvann under mina yngre år, annars hade jag tagit vara på den kontakten bättre, kanske fått mej en liten kunskap om något!
 
http://sv.wikipedia.org/wiki/George_P._Cosmatos

Nyårslöfte - Vecka 21

Denna vecka lagade jag maträtten sent, men det blev lika gott för det! Om inte godare! Hade kunnat krydda lite mer, men det vet man aldrig då man glömde att smaka av :) Räktacos blev det, inspirerad från det jag såg på något program som jag och Jossan kikade på idag på lunchen, något med han kocken Ramsey (stavning?). Riktigt gott! Säkert inte som han hade gjort det, men lätt godkänt för en vanlig Svensson! Testa gärna, väldigt lättsamt och kul att variera tacos från köttfärsen! :)
 
400 g skalade räkor, t ex frysta och tinade
0,5 dl olivolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
0,5 tsk mald spiskummin (jag använde tacokrydda+paprikakrydda)
1 msk tomatpuré
saften från en halv lime (jag tog citron)
nymald svartpeppar (hade inte jag i)
ca en tredjedels kruka färsk koriander, finklippt (hade inte jag i)

Värm oljan i en stekpanna och stek lök och vitlök mjuk tillsammans med spiskummin. Låt tomatpurén fräsa med ett par minuter. Häll på limejuicen. Stäng av plattan och tillsätt räkorna. Låt alltsammans bli lite varmare än ljummet, men det får inte koka. Peppra och strö på koriander.
 
Sen lägger man det i en wrap, på med lite grönsaker och cremé fraiché, enjoy! :) 
 
 
 

Älskade sol

 
Har haft en fin helg med fina vänner och en hel del alkohol! Blev en tvådagars igen :) Har även utnyttjat solen till fullo! Äntligen är sommaren här med sån himla underbar värme! :D Det märks att alla saknat solen då parkerna fylls på en gång då solen bestämde sej för att komma till Östersund! :)
Det enda negativa på denna helg är att vi har tenta på fredag och att det är ett orosmoln som hänger över en hela tiden.. Men men, plugga ska vi göra som galningar hela veckan! Ikväll kommer några fina flickor hit och vi ska kolla på hockey-VMs-finalen! Trodde aldrig att jag friviliigt skulle vilja se den, men nu längtar jag! :)
 
Hoppas ni har haft en fin helg :)

Nyårslöfte - Vecka 20

Lagade ny rätt på fri hand idag.
Plockade fram en knul med älgkött ur frysen, tinade den lite snabbt i vatten medan jag var ute på en timmes promenad. Strimlade den sedan och stekte på köttet med massor av kryddor. Egentligen ska man tydligen marinera köttet ett dygn för att få en bra smak, men fick till en bra smak på det här sättet med! Stekte som sagt på köttet, sen blandade jag ner färdig wook-blandning. När det hade blivit varmt blandade jag ner tomat, gurka och paprika plus turkisk yoghurt för att få det krämigt. Ännu mer kryddor på! Hade blandannat salt, peppar, BBQ-krydda, vitlökskrydda, paprikakrydda, grillkrydda. Plus att jag hade i lite sambal oelek och chilisås :) Blev kryddigt och eftersmaken är rätt sakftig! Men det blev jättegott och det är inte onyttigt då det egentligen bara innehåller kött, grönsaker, turkisk yoghurt och kryddor :)
 

Det är måndag.

 
Måndagar är alltid speciella. Är iallafall tillbaka i min älskade lägenhet, har fått träffat frugan hela två gånger idag och kylskåpet är någorlunda fyllt. Så långt är allt bra! Annars känns allt mest grått. Jag längtar efter både det ena och det andra. Resten vill jag inte göra alls. Den kommande tentan ligger över mej som ett orosmoln och jag längtar tills att förkylningen släpper helt och tån har läkt. Jag gillar inte då saker jävlas eller tar lång tid. Quick-fix är det jag gillar. Men ska nog spendera resten av kvällen med hoffmaestro, greys och mammas nagellack. Sen ska jag sova en massa timmar och vakna med bättre humör och hur mycker mer ork som helst imorgon. Sleep tight. 
 

En helg hemma-hemma :)

 
Söndagkväll igen. Har massvis att göra innan jag ska kika på ett avsnitt Greys och sova :) Min "långhelg" har varit fin! Jobbade torsdag och fredag, middagar hos mamma har jag blivit bjuden på och på fredagkväll var jag iväg och hälsade på Anna med familj :) Lördag skulle det vara sovmorgon, men mamma väckte mej vid nio så jag klev upp och gjorde ett försök till att läsa artikeln till skolan, det var så tråkigt och jag hade ingen koncentration alls så jag ställde mej och skurade duschen istället. Helt fullt normalt!? Sen iväg till Jennie och där blev jag av med ett ton med rött hår och nu är hela frisyren lättare, nyare och snyggare! Sen hem och sminka mej medan mamma och pappa står över axeln på mej och frågar; "är du klar snart??". Haha, klar blev jag till slut och det iväg upp till farmor för att fira hennes 83-års-dag :) God middag, bra stämning och en glad farmor kan summera den kvällen :) Träffade henne idag igen och hon var superdupernöjd! Så härligt! :D Sen på kvällen drog jag hem till Jennie och drack lite vin! Gosade även lite häst och hund (bilderna nedan), men mest snackade vi en massa och det var så skönt. Hoppas på många såna kvällar i sommar! :)
Idag söndag så gjorde jag ett till försök med artikeln, lika hopplöst idag. Istället drog jag och Jennie upp på skogsvallen och förberedde i kiosken för i veckan då dom två första matcherna på skogsvallen kommer att gå av stapeln! Jag står nu som kioskansvarig och det är väll både ris och ros på det då jag inte kommer att vara närvarande i Östavall under ens hälften av matcherna.. Därför hoppas jag på många guldkorn som vill ställa upp! Har min fina mamma och Anna-Lena på tisdag vilket känns toppen :) Förutom det idag så har jag ätit middag och efterrätt hos mamma (blir lite lätt bortskämd) och sen kollade jag och skrattade mycket åt då mamma högg ved, men hon fick in en godkänd teknik tillslut! :) Sen gosade jag lite med mina vovvar, lovade dom massa promenader i sommar då jag inte har planerat att bryta någon mer tå.. :P Appropå tån, så mår den nästan 100% bra nu! Så imorgon ska jag gå och handla mat efter föreläsningen, yey!
Annars vet jag inte om det händer så mycket. Har några föreläsningar veckan som kommer, ett seminarium och sen så är det planerat fest på fredag! :) Men nu ska jag skriva ihop det jag ska skriva ihop! Och ja, jag vet att jag har gjort som alla andra gör på internet, att man bara skriver det som är bra pch positivt. Men grejen är den att nästan hela helgen har varit fin. Det enda negativa är att ansvaret för kiosken var så sjukt mycket mer än vad jag hade kunna anat, men jag hoppas att det kommer att lösas ändå! Ha det bra :)
 

Fredag :)

Efter en hel dag med jobb, då jag nästan fixade allt jag skulle (alltså det ABSOLUT nödvändigaste innan sommaren) åkte jag upp en sväng på skogsvallen där jag inser att jag tagit sjukt med vatten över huvudet. Bara att simma så in i helvete nu alltså. Sen hem till fina mamma som hade fixat supergod tacos till oss och sen glass med hallon till efterrätt, muuuums! :D
Sen åkte jag till Ånge och hälsade på Anna. Så himla kul att träffa henne igen, ibland saknar man hemma så mycket. Jag och Anna var ute och gick nästan varje dag då jag bodde i Ånge! :) Vi fikade och pratade en massa :D
 
Nu ska jag sova, imorgon är en dag som ska inledas med en sovmorgon till ca 10. Sen ska planer smidas, hår klippas och farmor firas! 
 

Nyårslöfte - Vecka 19

 
Nytt recept, men på fri hand.. Resultatet blev inte som förväntat! Gott, men tror jag missade någon mängd eller ingrediens.. Kan kika det då jag kommer till stan igen! :)

2 kiwi
1 banan
1-2 dl turkyoghurt
 
Mixa ihop allt (det är här jag tror jag har missat ett steg) och häll upp. 
 
Malda/hackade sörmandlar/nötter att strö ovanpå. Man kan använda det man anser passar för stunden eller det man har hemma.

WakeUpCall

Läste precis en krönika av Mia Skäringer, hon har lyft ett så jävla bra ämne. Läste det hon hade skrivit och gick ut och satte mej på balkongen, mår hur bra som helst i solen med musik på och självklart får jag lust att lägga ut det på instagram eller Facebook. Och där kom det, varför vill jag det? Måste jag visa för alla att jag har det så bra just i den här sekunden på min balkong? Varför la jag inte upp en bild igår då jag låg ihopkrupen i soffan och ville dö en sväng? Blir så le på allt sånt här. Vi mår inte bra hela tiden, men självklart är det dom sekunderna vi vill bevara med bilder. Men måste vi trycka dom stunderna i ansiktet på alla andra?
Så just därför kommer det inte komma med någon solig underbar bild från min balkong till det här inlägget, inte heller tänker jag berätta hur underbart varmt det är i solen och hur härligt det blåser svalkande emellanåt. Nej. Tack Mia för ett wakeupcall!


Alexander Skarsgård

 
Ibland får jag för mej att jag inte tycker att han är snygg, att han inte har den där påverkan på mej som han har. Men HA, vad jag har fel! Har spenderat lite tid nu i eftermiddag på att kolla på yourube-klipp.. Delade ett på facebook (datorn ville inte vara med tre gånger, så jag fick ge upp att se fler) och sen kikade jag på bilder. Har sparat några guldklimpar på datorn och några får ni här. För vilken karl! Snygg, smart, sexig. En dejt med honom och jag ska aldrig mer klaga! Inte ett negativt ljud skulle komma ur min mun! Vilken karl, helt säker på att han inte skulle göra mej besviken!
 

Måndag.

Är sjuk för 415:de gången i år. Så jävla sjukt. Förutom det har jag haft två föreläsningar idag, ätit middag med fina Jossan och sen blev jag rädd för mina potatisar! Hoppas ni har en bra måndag, kram!

Bakishäng med mamma efter en härlig helg i Ångebyn!

Haft en så sjukt rolig helg! Nya härliga människor, en sjuk mängd med alkohol och en massa skratt! :D Har med mej en cider hem, resten slurkade vi i oss, haha. Är hos mamma nu och ska bakisäta lite chips och dipp! Såg att hon hade ostbollar oxå, men efter mitt svull igår så vill jag aldrig mer se åt en ostboll som det känns.. Men kul har det varit! Och jag har en mängd blåmärken att lägga till i min samling sen Vemdalen, det värsta är väll det på höften, haha. Men men, nu ska jag umgås med mamma lite och ladda upp för att imorgon åka tillbaka till staden för ett par dagar och påbörja en ny kurs. Sista kursen för detta läsår :D Så sjukt kung!
 
Btw.. Så mår jag alldeles för bra för att det ska vara sant idag! Men man kanske börjar bli rutinerad? 
 

RSS 2.0