En del av igår

 

En helg i Trondheim :)

 
 
Har haft en fin helg i Trondheim!  Fått träffa Anna igen, se hennes och Petters nya hus och busat med fina lilla Pigge! Hunden som hoppade rakt in i mitt hjärta! Och en ras som jag lätt kan tänka mej att ha i framtiden! :) 
 
Under helgen har vi myst, shoppat, pratat, tagit det lugn och på lördagen kom det lite folk på fest! 
 
Jag har haft en bra helg och nästa gång jag kommer och hälsar på, har det kommit ytterligare ett litet tillskott till fina familjen! :D
 
Tackar så fint för en fin helg! 
 
Insåg precis att jag endast har kort på vovven från helgen, men vad gör det? Han är ju så fin! :D
(sen vet jag att Anna har fler kort.. :P )
 
Foto: Lekledaren Malin är här på besök :-) Pigge kommer behöva semester efter den här helgen!
 

Nyårslöfte - Vecka 44

Äntligen börjar maten blir klar! 
 
Veckans rätt blir Snabb köttfärsgulasch! 
 
Kan erkänna att det var riktigt gott! Jag åt det med ris och en klick créme fraiche :)
 
 

Ingredienser

500 gram  
1 st  
2 st  
2 msk  
1 st  
1 st  
3 dl  
1 förpackning  
1 st  
2 tsk  
1 msk  
2 dl  
 

Tillagning

1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikorna i bitar. Fräs löken en stund först, tillsätt sedan kött och paprika och stek tills färsen är genomstekt. Tillsätt vatten, tomatsås, buljongtärning och kryddor.

2. Låt koka 10-15 minuter och servera med bovete och en klick gräddfil.
 

Nyårslöfte - Vecka 43

Pasta Carbonara! :D
 

Recept för 4 portioner;
* 2 paket bacon
* 2 dl grädde
* 0,5 lök
* 2 klyftor vitlök
* 3 st äggulor
* Salt & peppar
* 0,5 paket spaghetti
 
Hur man går till väga;
* Koka pastan
* Klipp bacon och stek de tillsammans med hackad lök och vitlök.
* Under tiden blandar man äggulor, grädde, salt och peppar.
* När pastan är färdig blandar man det med bacon och löken, sen tillsätter man röran till det! Servera detta med majs eller annan sallad.
 
Mums!
 
 
Sämst bild, men sjukt gott!
 

Ytterligare en jakthelg :)

Haft en fin "långhelg" med jobb, en sväng till Sundsvall, god mat, massa gotta, vänner, familj, mina fina djur och jakten! :D Visserligen trodde jag att jag skulle frysa ihjäl på jakten. Speciellt då vi skulle köra ett dubbelpass och jaktledaren frågade om jag kunde "härda ut". Utan tvekan svarde jag ja, fast jag av hela mitt och universums hjärta ville säga nej. Så där har vi nyårslöfte för 2014; Lära sej att säga Nej! Tyvärr fick jag inte skjuta något och åkte tom till jakten utan pappa och brorsan på söndagen för att ge älgarna en chans till. Men icke! 
 
Nästa helg åker jag iallafall till Norge för att hälsa på Anna, Petter och lille Pigge! Ska bli skoj! :D
 
På återseende! ;)
 
 
 
Aa, just.. Även fast jag hade skoterskor, pappas skoteroverall plus att jag eldade så frös jag på söndagen. Men ja, det var massa för många minusgrader för att sitta still ett par timmar.. Men vad gör man inte? :)
 
 

Nyårslöfte - Vecka 42

Recept och bild, säger allt!
Gott var det :)
 
 

Plötsligt händer det!

Alla dessa härliga människor som har gillat min status och grattat med på alla möjliga sätt kan nog förstå att jag hade en väldigt bra helg! Har hunnit med så mycket och på söndagen blev en av mina drömmar sanna; jag fällde min första älg, en riktig älg! Det är fortfarande så att jag inte har förstått det, men jag har gjort det och det känns helt fantastiskt! :D
 
Utöver det träffade jag vänner, jobbade och lufsade runt lite med mina djur :) 
 
Den här veckan har innehållit jobb, lite vilseåkning, plugg, massa Under the Dome, tvätt och hälsat på Anette och Mikes lilla "bebis" Melwin! :D
 
Resten av veckan kommer nog att rulla på i samma fart, helt säkert! :)
 
 
Fina Varga modellerar lite :)
 
 
Zece är inte lika nöjd, men han är lika glad och galen ändå, bara han slipper sitta still :)
 
 
Zeb är en trött kille efter flera timmar och kilometer, då han återigen visar att åldern bara är en siffra! Min fina gamla kille! :)
 
 
Fint väder under jakten :) Tyvärr inga bra kort på älgen, men ändå :) Alltså, känslan när jag såg älgen, när jag träffade med skottet, då jag fick höra att den verkligen var död, var fantastisk! Adrenalinet har aldrig varit som det var då, känslan har aldrig funnits på det sättet innan. Fantastiskt! Jag undrar bara när jag ska förstå.. :)
 
 
Finaste Melwin :)
 
 
Jag igår :)
 
 
Gjorde ett försök till höstmys i lgh :)
 
 

En fin torsdagkväll! <3

Är tillbaka i mitt hus, där jag har växt upp. Men det är inte det jag tänkte skriva. Jag tänkte bara säga att jag är lyckligt lottad! Idag blev jag bortskämd med middag och massa bus! Hälsade på Sofia, Leif, Agnes och lilla Klara! Vilket betyder att jag har snusat liten bebis och lekt med en busunge! Såååå härligt! :) Blev även bjuden på god middag och känner mej som en lycklig tjej! En himla fin familj det där! Glad att jag har lärt känna dom! :) Det blev även prat på skillnaden nu och då. Då var vi små tjejer med hästar i våra hjärtan, som levde livet för våra lurviga bollar. Nu är vi vuxna, Sofia har en fin familj och jag bor i en stad med ett liv långt ifrån hästarna. Fantastiskt vart livet leder! :) <3

Greys Anatomy <3

 We're all going to die. We don't get much say over how or when, but we do get to decide how we're gonna live. So, do it. Decide. Is this the life you want to live? Is this the person you want to love? Is this the best you can be? Can you be stronger? Kinder? More Compassionate? Decide. Breathe in. Breathe out and decide.



Världens kanske bästa låt

 

Nyårslöfte - Vecka 41

Idag åt jag typ väääärldens godaste mat! Vet absolut inte vad det heter, men det är torsk och räkor i saffranssås :) Fick receptet av Anette och det var gudomligt gott! Och superduperlätt!
 
Recept:
Torsk (jag hade egenfiskad, yey!)
Cremefraiche med saffran
Grädde
Räkor
 
Till detta hade jag ris och tomater :)
 
Mängden bestämmer man lite själv, mitt blev galant. Jag hade fyra torskfiléer, tunna, 1-2 cm tjocka, svårt att säga. En liten burk (2dl) saffran-cremefraiche, 1-2 dl grädde och sen en medelstor burk räkor. Jag älskar räkor!
 
Hur man gör:
Töm saffran-cremefraichen och grädden i en kastrull. Lägg i torsken. Koka upp detta, låt koka i ca 5 min, länge om man har tjockare bitar. Sen när det har kokat klart rör man ner räkorna och serverar detta med ris och kanske någon grönsak! Klart!
 
Testa, testa, testa! 
 
 

Utan vänner ingen Malin.

Efter en hemtenta i torsdags, tog jag min fina, blanka och röda bil och åkte en hel hög med mil ner till min fina vän! På vägen ner plockade jag upp en härlig hund och pratade med en hel del fina vänner!
 
Väl nere kände jag mej som hemma igen. I helgen har vi myst i soffan, varit till Uppsala en sväng, pratat en hel del engelska, fick finbesök, varit ute med hunden, busat med små valpar, ridit en sväng i skogen och tagit igen förlorad tid. Helt underbar har det varit! <3
 
Igår rullade jag hemåt igen. Saknade min fina vän och hennes fina hund så fort jag stängde bildörren. Men hemfärden gick fort, bilen brummade på bra och jag hade vänner i öronen nästan hela tiden. Mestadels Josse ;) Stannade en sväng hos brorsan i Östavall, grattade honom, åt massvis med smörgåstårta och tårta, plus att vi byggde puzzel, alltid mysigt med en stund med brorsan och hans familj :)
Innan jag åkte hem skulle jag säga hej till mamma och pappa, men ingen var hemma, så jag åkte till Ånge, sa hej till Johan och sen dom sista milen till min lägenhet och mitt riktiga hem. Tog en rejäl långdusch innan jag la mej med blött hår.
 
Resulterade i krull imorse som gjorde början på en dålig dag. Dagen har blivit bättre eftersom, speciellt som jag har Anette här i stan!
 
Utan vänner ingen Malin. 
 
 

.


RSS 2.0