Nyårslöfte - Vecka 40

Veckans rätt blev jag tipsad om av min goda vän Anette! :)
 
Falukorvsfajitas med lök- och paprikaröra
Antal portioner: 4
Ingredienser

600 g falukorv 
2 st gula lökar 
2 st röda paprikor 
2 tsk spiskummin 
4 st vitlöksklyftor 
1 kruka koriander 
1 st lime 
1 st grön chili 
2 dl gräddfil 
1,5 msk flytande honung 
Tortillabröd 
Olivolja

Gör så här

1. Falukorvfajitas
Skiva all lök, paprikan och chili i tunna skivor.

2. Skär sedan falukorven i skivor, skär så att det blir "halvmånar" av korven.

3. Stek paprika och gul lök i olivolja i en stekpanna på medelvärme.

4. I en annan het stekpanna skall korv tillsammans med spiskummin, vitlök och chili stekas i olivolja. När korven stekts tillsätt lite rivet limeskal och limesaft.

5. När paprikan och löken har mjuknat, tillsätt honung och sänk värmen.

6. Slå upp i skålar och servera tillsammans med hackad koriander och gräddfil och ät i tortillabröd.

Källa; http://www.recept.nu/tommy-myllymaki/mackor-och-wraps/korv-och-chark/falukorvsfajitas-med-lok--och-paprikarora/

 

 
Ser smaskens ut eller hur? ;)
 
 

Östersund från sin bästa sida

 
Igår hade jag en härlig kväll, åt gott ute och drack drinkar med härligt sällskap! Imorse tog jag det lugnt, gick en promenad med Jossan i lurarna och nu blir det lunch och plugg innan man ska träffa grabbarna för lite spel ikväll! :)
 

Ett inlägg om ingenting

 
 
Fick mycket positiv respons på förra egobilden jag skickade ut i etern, visserligen var den verkligen lyckad, men här kommer en till iallafall. Bara för att! :)
 
Det är onsdag, lilllördag! Så idag blir det en liten likör! Dessutom världens bästa likör! :D
 
Annars rullar dagarna på, jag sover enormt mycket på nätterna, 9-10 timmar. Pluggar lite, går på föreläsningar, umgås med vänner och så. Tyvärr har jag blivit förbjuden att gå på fristilen (all träning) just nu, så vill någon ta över mitt kort så är det välkommet! Idag var vi ut och åt, jättegod mat, sen en sväng på stan och bara myste! Älskar staden på det sättet, att man kan vara så spontan! :D
 
På fredag åker jag hem, tar min fina röda bil, min fina vän Jossan och min fina kusin Cecilia med mej! Helgen kommer att bjuda på en hel del saker! Jag ska få träffa Kajsa, gå på marknad, avsluta min sommar med kiosken, gå på min kusins 30-årsfest och sen ska söndagen spenderas med plugg eller jobb, den som lever får se! Sen ska jag få pussa på mina små hundar också, saknad! :)
 
Ha det bra! 
 
 
 
 
 

Nyårslöfte - Vecka 39

Detta är minestronesoppa med en stor dos spaghetti! :)
 
Ingredienser: 
 
150 g bacon (jag tog 280g)
2 st vitlöksklyftor (jag tog 3)
3 msk tomatpure
0,5 tsk mejram (hade inget)
0,5 dl olja, helst olivolja
2 st morötter
2 st potatisar
150 g vitkål (hade ingen)
1 st medelstor purjölök (hade ingen)
1 st gul lök
1,25 liter buljong, valfri. (Jag tog köttbuljong)
Salt och peppar att smaka av med. (Jag blandade i massor med andra kyrddor oxå.)
1,5 dl nudlar eller spaghetti (jag överdrev med spaghettin)
 
 
Hur man gör:
 
1. 
Strimla bacon, pressa vit lök och fräs detta med mejram och tomatpuré.
2.
Strimla alla andra grönsaker du vill ha i och fräs detta med det andra i någon minut.
3. 
Häll på buljongen och småkoka i 15 min.
4.
Lägg i pastan i soppan och koka den så den blir perfekt.
5.
Smaka av med salt och peppar!
6.
Servera!
 
 
Källa för recept; kokaihop.se 
 
 

Älskade Zeb <3

Ibland ångrar man saker. Som att jag inte åkte hem och jagade i helgen.. Jag har visserligen haft en fin helg, mycket ensamtid, men även träffat min mamma och Cathrine, ätit ute, motionerat, träffat en vän och så! :) Men, min älskade hund, som mycket snart (4 november) fyller 12 år, var med när en älg fälldes. Min älskade gamle man. Min fina kille har bevisat att åldern bara är en siffra och han har gjort sin matte så stolt! Det är en riktig karl, en riktig hund! Zeb <3
 
 

En låt som får mej att kämpa på

 

Smile, it´s friday!

Idag är det fredag. Självklart skulle jag börja den med att försova mej.. Vaknade då halva träningen hade varit och fick panik. Gjorde sen det bästa av det och sprang bort ilskan. Sen mötte jag upp Anette för en sväng på dollar och ÖB, fick med mej lite saker hem som vanligt :)
 
Efter det har det inte hänt mycket alls. Imorgon ska jag med mamma och Cathrine ut på stan, sen kanske någon cider på kvällen :)
 
Jag har flera dagar nu haft en tanke på att färga bort mitt röda hår, men jag känner mej verkligen som en förrädare nu när jag ser hur snygg färgen är, iallfall hur snygg jag tycker att färgen verkligen är! 
 
Well, ha en fantastisk helg! För det är min plan att ha! :)
 
 

En till bra låt

 
 

Nyårslöfte - Vecka 38

Igår hade jag en fantastisk kväll med mina bönor här i stan! Jag, Anette och Jossan fixade tre-rätters! Jag stog för efterrätten och drog två flugor i en smäll och körde nyårslöftet på en gång!
 
Brownietryffel med grädde och bär! 
 
Nedan kommer recept och bilder!
 
 
 

Två bra låtar just nu

 

Min helg :)

 
 
Träffa dessa busar hos mamma i fredags, då dom skulle sova där och vi passade på att busa lite! <3
 
 
Klockan ringde tidigt, ganska exakt 04.15 både lördag och idag, söndag. Igår gick det bra att kliva upp, idag gick det mycket sämre. Eller upp kom jag, men jag var allt annat än pigg!
Satt i mitt pass igår, där skiner alltid solen! (förutom den gången det regnade,..) Min passgranne sköt en älg, så vi fick branog med spänning! Varga fick vara med på sin första älg och den var verkligen hennes, både på gott och ont, min fina lilla hund! Eller (om pappa nu skulle få nys om min blogg), pappas fina hund!
 
 
Anledningen att hon har reflexhalsband nu är att hon blev misstagen för en varg första jaktveckan, därför har vi nu vidtagit åtgärder och hon är lika glad för det! :)
 
Idag efter jakten har jag läst några sidor i boken (stolt!), sen tog jag ett långt bad och nu ska jag börja packa ihop för att sedan avsluta min fina helg med en promenad med den hund som inte får jaga och sen middag hos mamma! :)
 
Imorgon kickar vi igång veckan med ett seminarium och sen kör vi fullt ut i 1½ vecka! 
 
Ha der bra :)
 

:)

 
Igår återlände jag till Ånge, släppte av Jossan och åkte sedan direkt till Anna och lill Albin! :) Så härligt att få snusa lite och att bara få sitta och prata med Anna och bara vara! Saknar hennes och mina dagliga promenader runt forsön som vi gick då jag bodde i Ånge! :)
 
Efter det åkte jag hem och bråkade med mamma lite, eller bråkade, vi umgicks, åt kakor, satt vid datorn och bara allmänt myste :)
 
Idag är de jobb för hela slanten och på lunchen åkte jag till Ånge och lunchade med Linda, så himla härligt och välbehövligt! :D
 
Ha en bra dag!
 

Onsdag.

 
Sitter och kollar på idol och fattar inte hur ont det gör för mej då folk blir nekade att fortsätta. Fattar inte hur folk klarar av detta.. Samtidigt får jag rysningar när folk går vidare! Tanten... Eller vad säger du Jenny?
 
Sen var jag på andra BC-passet idag på två dagar, dumt gjort, totalt otränad och nu tror jag att vissa muskler vill ramla av och knäna skriker rakt ut! Sen har jag och Jossan tagit myspromenader nu i veckan! :D 
 
Utöver detta har jag pluggat lite (jag ska bli bättre..) och fixat massor i lägenheten, är nog snart nöjd tror jag, har några små saker som ska klaffa bara.. :) Blandannat vart jag ska sätta upp mina snygga kollage/kort som jag har fixat ihop! Plus den förbannade gardinstången som ligger på golvet och ser väldigt snygg ut.. 
 
Imorgon åker jag hem, ska träffa Anna och lille Albin, jobba, jaga och försöka få mamma att bjuda sin saknade dotter (som har varit borta i heeeela 4 dagar) på middag! :)
 
Men innan hemfärd ska jag på föreläsning och sen ut på lunch med dessa fina bruttor! <3
 
 
 

Nyårslöfte - Vecka 37

 
Idag har jag gjort en av de godaste maträtterna som jag tror finns! Helt seriöst!
 
Hemmagjord kebab! 
 
Fick detta recept av min härliga vän Josse! <3
 
Ta en stek av älg, skär den i tunna bitar. Lägg det sedan i en bunke och blanda köttet med soja, olja, paprika-krydda, curry plus andra kryddor. Jag tog grillkrydda :)
Sedan fräser man allt på hög värme, jag hade på sexan hela tiden.
 
Hur gott som helst! Alla ingredienser tar man efter behag, man får helt enkelt ha känsla. Till detta hade jag en god sallad och en vitlöksdressing gjord på vitlökskrydda från alpanearing och laktosfri gräddfil! :D
 
Gör denna och ni kommer aldrig ändra er! :D
 

En hejdundrande jaktvecka börjar lida mot sitt slut!

Imorgon är sista jaktdagen på första jaktveckan. Jag har aldrig njutit så mycket av jakten innan. Det kan bero på att det här är första gången som jag är helt och hållet ledig och inte känner att jag måste göra så mycket annat. Självklart ska jag packa ihop inför stan, men utöver det så är det bara fokus på jakten. Fina, fina jakten!
Vi har skjutit både en och två älgar. Och med "vi", så menar jag inte jag, utan vi som i jaktlaget. Jag har för första gången varit med och tagit reda på älgarna på riktigt. Jag har hjälpt till att köra älgtrack (?), flått, kapat av ben och huvud, kapat upp bröstkorgen på älgarna, hjälpt pappa att ta vara på kött och även lärt barnen ett och annat om älgarna! Tror gubbarna tyckte att jag lärde dom sattyg då jag sa ; "Nej, det där är inte en oxe, ser du inte tuttarna?" HAHA! Älskar att jag inte kan ge en normal förklaring ;)
Men jakten har varit super och det är så kul nu när jaktlaget verkar ha accepterat att jag är med fullt ut. Även om jag blev kallad fruntimmer idag... Bara för att jag liknade en kalv med en bebis! Kan inte vara mannen i mitt förhållande jämt, måste även vara kvinnan ;)

Nedan kommer komma ett gäng bilder från min jaktvecka! Önska mej nu en skitjakt inför morgondagen!

 

 
Bilden behöver ingen vidare förklaring! :)
Älskar att det finns artiklar om allt! Och jag kan lova att jakttidningen kommer att vara en välläst tidning efter denna vecka! :D
 
 
Jag har min morfar med mej på pass! <3
 
 
Jag fick en efterfrågan om hur jag ser ut på jakten, så här är beviset!
Trött, glad, laddad!
 
 
Veckan har bjudit på blandat väder!
Nu på slutet är det för varmt för jakt på eftermiddagarna.
 
 
Hela laget gör en insats!
 
 
Jag och pappa fixade tillsammans köttet!
Ovan är bild på en del av stekarna som vi har märkt och nedan förklarar pappa vad det är för slags del på älgen köttet kommer ifrån! <3
 
 
Jack var med i skogen! Han gillade att åka älgtrack och att dra i älgens tunga ;)
 
 
Fick träna min höjdrädsla bra nog!
 
 
Nalle - riktigt duktig i skogen!
Efter "storebrors" Wilda och Turbo :)
 
 
Simon var med idag, han ville gärna hjälpa till att flå älgen! På bilden gör vi ett gemensamt försök! :D
 
Tackar för en fin jaktvecka! 
Hur det går imorgon, det får vi se då!
 

Nyårslöfte - Vecka 36

Hej hej!
 
Denna vecka tänkte jag ta en nyttig maträtt, plus att jag hade saknat pannkaka. Det blev banan- och choklad-pannkaka. Väldigt nyttigt och jag kan erkänna att det smakar nyttigt! Men med laktosfri grädde och mammas hemlagade blåbärssylt smakar allt gott!
 
Recept, länk vart jag hittade receptet och bild på den sk pannkakan nedan!
 
 

Första dagen på jakten

När klockan ringer 03.30 så känner man att man är speciell. Då man knappt kunnat sova på hela natten, då inser man att man är laddad. Då man är klar att åka 10 i istället för 20 över, så inser man att man har planerat och förberett som en stjärna!
Nä nu jävlar, ut i skogen och andas frisk, härlig luft! Godmorgon!


.

 

RSS 2.0